Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın mensupları ve ajans temsilcilerini, belediye işletmesindeki Akçakoca Kahvecisi isimli mekanda ağırladı.

Düzce ve Akçakoca basınıyla kahvaltı yapan Başkan Yanmaz, keyifli sohbetin ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Başkan Yanmaz, konuşmasına kendilerine katkı veren siyasilere teşekkür ederek başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde sağlanan yatırımlar noktasında MHP Genel Başkanı Sadir Durmaz, AK Parti ve MHP il başkanları ve Düzce milletvekillerine özellikle teşekkür eden Yanmaz, bu yöneticilerin her zaman Akçakoca’ya ve belediyesine sahip çıktıklarını söyledi.

Akçakoca’ya 12,5 milyon Euro ayrıldı

500 milyon Euro’luk Dünya Bankası fonunun yüzde 2.5’unun Akçakoca’ya ayrıldığını belirten Başkan Yanmaz, bu fon aracılığıyla çok sayıda projeyi 2022 sonuna kadar Akçakoca’ya kazandıracaklarını söyledi.

“Akçakoca’yı güzelleştirmeye devam edeceğiz”

Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Merkez Çarşı’dan Çuhallı ve Sapak bölgesine kadar birçok noktada kenti kalkındırmak amacıyla projeler hayata geçirdiklerini söylerken, Akçakoca’yı güzelleştirme çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Aquapark Projesi ihalesi 13 Ocak’ta

Dışarıdan ilçeye gelen konukların ilçede daha fazla zaman geçirmesi ve çocuklarıyla birlikte daha güzel aktiviteler gerçekleştirmeleri için aquapark projesine yoğunlaştıklarını kaydeden Yanmaz, bu kapsamda aquapark projesi ihalesinin 13 Ocak Perşembe günü gerçekleşeceğini söyledi.

“Belediyenin vatandaştan 18 milyon lira alacağı var”

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, belediyenin zaman zaman maaş ödemelerinde güçlük yaşamasına rağmen, özellikle pandemi döneminde su kesintisi ve icra işlemi yapmadıklarını belirtirken, faturalarını ödemeyen vatandaştan toplam 18 milyon lira alacaklarını olduğunu söyledi.

“İş insanlarının imkanlarını ilçeye akıtıyoruz”

İlçe dışındaki Akçakocalı iş insanlarını sık sık ziyaret ettiklerini belirten Başkan Yanmaz, bu görüşmeler ışığında Akçakocalı yatırımcıların çeşitli imkanlarını kente kazandırdıklarını söyledi. İş insanı Burhan Özdemir’in birkaç proje kazandıracağı Akçakoca’da Aydın ailesinin de Çuhallı ve Ayazlı kapalı pazar yerlerini yapmaya başladıklarını söyleyen Yanmaz, bu projelerde yer alan hemşehrilerine teşekkür etti.

“Gazetecilerin her zaman yanında olacağım”

10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlamayı da ihmal etmeyen Başkan Yanmaz, “Bizler sizin o güzel yüreğinizi seviyor, fikirlerinizi önemsiyoruz. Tekrar gününüz kutlu olsun.” dedi.