Düzce’nin dört bir yanında yaşanan kaldırım işgallerinin önüne bir türlü geçilemiyor. Yayaların yürümesi için yapılan kaldırımları işgal eden esnaflar ve duyarsız araç sürücüleri nedeniyle, yaya güvenliği tehlikeye atılıyor.

Akçakoca ilçe merkezinde bir manav, sattığı ürünleri kaldırımların üzerine koyarak, yaya geçişini engelliyor. Belediyenin tüm uyarılarına rağmen, kaldırımları işyerine çeviren manava ilçe halkı tepki gösterdi. Manavın ürünlerini kaldırıma koyması nedeniyle yayaların yoldan gitmek zorunda kaldığını söyleyen vatandaşlar, belediye ekiplerinin bir an önce konu ile ilgili harekete geçmesi istendi.

Düzce şehir merkezinde ise, araçlarını kaldırıma park eden duyarsız sürücülerin önüne bir türlü geçilemiyor. Düzce Belediyesi sorumluluğunda olan kaldırımlara park eden duyarsız sürücüler nedeniyle, yayalar kaldırımları kullanamıyor.

Kaldırımları araç otoparkına çeviren duyarsız sürücülere hiçbir cezai işlem uygulanmaması, bu sorunun daha da çok artmasına neden oluyor. Düzce Belediyesi Zabıta ekiplerinin araçlarını kaldırımlara park eden sürücüler ile ilgili harekete geçmesi bekleniyor.

HABER: Savaş ARI