Türkiye’nin en eski mesleklerinden olan demirciliğin, günümüz teknolojisine yenik düşmesi nedeniyle, demirci ustaları da azalmaya devam ediyor. Akçakoca ilçesine bağlı Beyören Köyü’nde ilerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdüren 87 yaşındaki Remzi Özdemir, mesleğine olan büyük sevgisiyle demirlere şekil veriyor.

Unutulmaya yüz tutmuş mesleğinin son ustalarından olan demirci Remzi Özdemir, sabahın erken saatlerinde dükkanını açarak güne başlıyor.

Beyören Köyü’nde bulunan atölyesinde balta, kazma ve nacak başta olmak üzere tarım aletleri üreten Özdemir, ilerlemiş yaşına rağmen adeta gençlere taş çıkartıyor. Atölyesinde demirlere şekil vermek için yıllardır tokmak sallayan Özdemir, şimdiki gençlerin bu mesleğe ilgi durmaması nedeniyle zanaatını kimseye öğretememiş. Bu nedenle Beyören Köyü’nün ilk ve tek demir ustası olan Özdemir, demirlere özenle verdiği şekiller ve işine olan saygısıyla müşterilerinden takdir topluyor.

Remzi Özdemir, kendisinden sonra köyde mesleğe devam edecek kimse olmaması sebebiyle sağlığı el verdiği sürece ömrü yetene kadar mesleğine devam etmek istediğini söyledi.

Haber: Savaş ARI