Olay geçtiğimiz ay Akçakoca ilçesine bağlı Osmaniye Mahallesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, istinat duvarı yapmadan temel kazısı yapan bir inşaat firması, komşu binanın eklentilerinde çökmeler yaşanmasına neden olmuştu.  Çöken duvarın bitişiğinde bulunan binalarda oturan sakinler apar topar binayı boşaltmıştı. Tahliye kararı çıkartılan binada yaşayan kat malikleri Akçakoca Cumhuriyet Savcılığına giderek topluca suç duyurusunda bulundular.

Sorumlu mal sahibi ve müteahhit hakkında suç duyurusunda bulunan bina sakinleri, tazminat talepleriyle ilgili de girişimde bulunacaklarını ifade ettiler.

Binalarının her an çökme tehlikesi yaşadığını belirten bina sakinleri, evlerine girmeye korktuklarını, psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini ve binalarında bundan sonra güven içerisinde oturmaları için yetkili mercilerden gerekli kontrollerin yapılıp izinlerin verilmesini beklediklerini söylediler.

Bina sakinleri, kendilerinin içine sokulduğu durumun bir doğal afet olmadığını, aylardır süre gelen ve kendilerinin de sürekli olarak yetkililere ihbarda bulunmalarına rağmen bir çözümün geliştirilmediği sorumsuzluk örneği olduğunu ileri sürdüler.

Bu ihmalin suç teşkil ettiğini beyan eden bina sakinleri, mal sahibinden, müteahhit firmadan ve yetkili kamu idarecilerinden davacı ve şikayetçi oldular.