Akçakoca’da eski ve mevcut başkanlar arasında ‘borç’ tartışması yeni açıklamalarla körükleniyor. Akçakoca Belediyesi ve kuruma bağlı tesislerin geçtiğimiz haftalarda elektriğinin kesilmesi ile fitili ateşlenen söz düellosunda bu kez açıklama sırası Yanmaz yönetimine geldi.

Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan Akçakoca Belediyesi eski Başkanı Cüneyt Yemenici’nin kendi dönemi ve şimdiki dönemi rakamlarla kıyaslamasının cevap hakkı doğurduğunu belirten Akçakoca Belediyesi, “Tüm belgeler kurumumuzda mevcuttur.” vurgusuyla şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Elektrik borcu faizleri ile birlikte 3 milyon 400 bin TL”

“Akçakoca Belediyesi eski Başkanı Cüneyt Yemenici’nin yerel bir televizyona yaptığı “Akçakoca Belediyesi’nin 2 milyon 600 bin TL borç ile devrettiği” şeklindeki açıklaması tamamen gerçek dışıdır.  Belirtilen 2 milyon 600 bin TL borç belediyenin sadece SEDAŞ’a olan elektrik borcudur. Söz konusu elektrik borcu faizleri ile birlikte 3 milyon 400 bin TL olup kayıtlarımızda mevcuttur.

“Yemenici kamuoyunu yanıltıyor, biz kurumu borç yükünden kurtardık”

Eski Başkan Yemenici’nin kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarından biri de Akçakoca Hastanesi yer tahsisi ile ilgilidir. Sağlık Bakanlığı tarafından Akçakoca’ya hastane yapılması için Akçakoca Belediyesi’nden yer tahsisi istenmiştir. O günkü değeri 1.5 milyon TL olan araziyi Sağlık Bakanlığı’na yer tahsis etmek için İller Bankası’ndan 3 milyon 400 bin TL kredi çekilerek kamulaştırması yapılmıştır. Bahse konu kamulaştırılması yapılan arazinin Akçakoca ilçemizin menfaatleri göz önünde bulundurularak mevcut yönetim tarafından yine Sağlık Bakanlığı’na çekilen kredi karşılığında devri sağlanarak, Akçakoca Belediyesi borç yükünden kurtarılmıştır.

“Akçakoca Belediyesi’nin toplam borcu 200 milyon TL değil 153 milyon TL’dir”

Eski Başkan Yemenici’nin söylemlerinin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Akçakoca Belediyesi Eski Başkanı Cüneyt Yemenici’nin, “Camiyi, 15 Temmuz’daki binayı ve hastane yapılacak arazinin devlete vergi borcuna karşılık 30 milyona saydırarak verilmesine rağmen ki o bağlantıları da AK Partili yetkililer sağladı ona rağmen borç olmuş 200 milyon TL.” şeklindeki talihsiz açıklamaları tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Yapılan devir işlemlerinde Yemenici’nin kendi döneminde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın içinde yaptırılan bina tamamen kullanışsız olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hem 15 Temmuz parkında güvenliğin sağlanması hem de binanın atıl durumdan kurtarılması amacı ile verilerek kamuya kazandırılmıştır. Ayrıca eski Başkan Yemenici’nin de iddia ettiği gibi Akçakoca Belediyesi’nin şu anki toplam borcu 200 milyon TL değil Sarıyayla İçme Suyu Barajı ve Temiz Su Arıtma Tesisi ile birlikte 153 milyon TL olup göreve geldiğimiz gün itibari ile Akçakoca Belediyesi’nin bahse konu yerler ile takas işlemleri ve kredi borçlarını ödememiş olsaydı Akçakoca Belediyesi’nin toplam borcu 270 milyon TL olması kaçınılmazdı.”

“Yemenici’nin ‘AK Partililer yaptı’ açıklaması utanç vericidir”

Yemenici’nin Cumhur İttifakı ruhuna aykırı tavrına dikkat çekilen açıklamada, son olarak şunlar kaydedildi: “Tüm bunlara rağmen Akçakoca Belediyesi’nin toplam borcunun 200 milyon TL olduğunu iddia eden Yemenici, bu bağlantıların da AK Partili yetkililer tarafından yapıldığı açıklaması utanç vericidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana Cumhur İttifakı’na zarar vermemek adına AK Parti ve MHP ayrımı yapmadan memleketimizin menfaati doğrultusunda hareket ederek Akçakoca’yı daha refah yerlere getirmenin gayreti içerisine girdik ve gayretimiz devam etmektedir. Her ne olursa olsun Akçakoca’yı turizmin parlayan kenti yapılması konusunda elimizden gelen tüm gayreti ilk günkü aşk ile devam ettiriyoruz.”