Turizm sezonunun açılması ile birlikte Düzce’nin en önemli turizm bölgelerinden olan Akçakoca ilçesinde hareketlilik başladı. Tatilciler bunaltıcı sıcaklarda kumsallara akın ederken, Akçakoca Belediyesinin borcundan dolayı sahil ve plajlardaki cankurtaran ve güvenlik şamandırası hizmetleri Milli Emlak’a devredildi.

Bu nedenle sahil ve plajlarda cankurtaranla güvenlik şamandırası verilemiyor.

Bu hayati konuyu gündeme taşıyan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz,  “Deniz sezonunun açılmasına rağmen Akçakoca Belediyesi'nin ilgilendiği cankurtaran hizmeti, güvenlik şamandırası, belediyenin Milli Emlak’a olan borcundan dolayı bu hizmetler belediyeden alındı.27 km sahili olan Akçakoca ilçesinde, herhangi bir boğulma vakası olduğunda bundan kim sorumlu tutulacak? Sorusu akıllara geliyor. Bir an önce bu eksikliğin giderilmesi konusunda hangi kurum görevli ise ivedi bir şekilde eksiklerin giderilmesi gerekmektedir. Görsel ve sosyal medyada Parlayan kent Akçakoca reklamları yapılırken bu eksiklikler dile gelmezsen, turizm ilçesi olan Akçakoca'nın ölümlü boğulma vakaları ile basında yer alması an meselesi” dedi.

Yazgan: “2 Plajda belediyenin cankurtaranı var… Diğer Plajlar Kaymakamlığın sorumluluğunda”

Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan ise, sadece Kale ve Karaburun Plajlarını belediyenin işlettiğini ifade ederek, “Bu her iki plajımızda da belediyeye ait cankurtaranlarımız var. Ama diğer plajlar ile Milli Emlak’a devredilmesinden dolayı Kaymakamlık ilgileniyor” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI