Edinilen bilgiye göre, Akçakoca Devlet Hastanesi bahçesindeki yeni sağlık yaşam merkezi inşaatının yapım ihalesini alan firmanın ağaç kesimine başlandı. Ağaçların kesilmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz “Akçakoca’da ağaç katliamı yapılıyor” diyerek duruma sert bir dille karşı çıktı.

“AKÇAKOCA YİNE BETONA YENİK DÜŞÜYOR”

Abanoz alanda gördüğü manzaranın ardından, “Güne kötü bir haberle uyandık. Hastane çevresindeki ağaçlar yine hiç kimseden habersiz kesilmiş durumda.  Akçakoca yine betona yenik düşüyor. Ağaçlık bir ortamımız bu gidişle kalmayacak. Bu zihniyetin artık son bulması lazım. Birinin buna dur demesi lazım” dedi.

“BU KATLİAMIN SORUMLULUARI ORTAYA ÇIKSIN”

Olayın gerçekleştiği bölgede zaten sayılı ağaç bulunduğunu belirten Abanoz, “Onlar da maalesef belediye işçileri tarafından kesildi. Belediye işçilerine sorduğumuzda, kimsen talimat alıyorsunuz dediğimizde bize cevap veremediler. Burada b u konunun müsebbibi Sağlık Bakanlığı mı belediye mi kimse lütfen bu ağaç katliamının sorumlusu kimse bize bunu en kısa sürede bildirmesini istiyoruz” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN