Karayolları Genel Müdürlüğü, ilçede bulunan 60 dönümlük arazisini Akçakoca Belediyesi’ne tahsis etti. Belediye eliyle yıllardır atıl halde duran alanda turizmi şaha kaldıracak bir projenin hayat geçirilmesi için düğmeye basıldı. Karavan kamp alanı olarak düzenlenecek olan arazide güreş ve konser alanı, karting pisti, maket uçak pisti, off-road pisti, skate pisti, koşu pisti, okçuluk poligonu; silah, trap ve skeet poligonu, kanatlı hayvanlar çiftliği ve hobi bahçeleri de yer alacak.

Kamp faaliyetleri gelişecek

Öte yandan projede 17 bin metrekarelik alanının çadır ve karavan kamp alanı olarak projelendirilmesi ile ilçede her gelir düzeyine uygun kişilerin turizm faaliyetlerine katılmasına olanak sağlanacak. Yıllardır atıl durumda olan arazide ilk etap çalışmalarına başlanılırken, Akçakoca Belediyesi ekipleri tarafından çalışmalar son sürat devam ediyor.

‘Şimdiden hayırlı olsun’

Akçakoca’da turizme farklı bir boyut kazandıracak olan proje ilerlerken Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz da son durumu yerinde inceledi. Projenin tamamlanmasının Akçakoca turizmine büyük artılar sunacağını ifade eden Başkan Yanmaz, “Kamp alanı projemiz son sürat devam ediyor. Mesai arkadaşlarımız büyük bir gayretle özverili bir şekilde çalışıyorlar. Kendilerini özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Şimdiden ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.