Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü, 7 yıldır kiralık bir apartman dairesinde hizmet vermeye çalışıyordu. Tam donanımlı hizmet binasının tamamlanmasıyla burada hizmet vermeye başlayan İlçe Sağlık Müdürlüğü, yeni bina ile birlikte sağlık kalitesini de arttırmayı hedefliyor.

“7 yıldır 2 oda da hizmet vermeye çalıştık”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk,  2015 yılından bu yana bir apartmanın üçüncü katında 2 oda da hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizerek “  Bu bina 2015 yılında planlanmış bir yatırımdı. Bazı nedenlerle yapımı ertelendi bu nedenle Ankara Caddesinde kiralık olarak tutulan binada yaklaşık 7 yıl hizmet verdik. Geçen sene yatırım netleşti ve inşaat başladı. Tamamlanır tamamlanmaz da taşınma işlemini gerçekleştirdi.  Bina içinde yaptığımız planlama doğrultusunda Akçakoca’da olması gereken ve ileriki yıllarda gerekecek birimlerde de hizmet verecek bir yerleşmeyi gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Akçakoca’da halkın sağlıklı kalması için çalışacağız”

Yeni hizmet binasının birçok sağlık birimini bünyesinde bulundurduğunu ifade eden Çabuk, “Biz burada yerleşimi tamamladıktan hemen sonra Akçakoca’daki halkın, köyler dahil tüm nüfusun sağlıklı kalması yönünde tedbirleri alarak sağlıklı yaşlanmak üzerine çalışmalar yapacağız. Devam eden okul sağlığı taramalarımızı, kronik hastalık takibi, kişilerin sağlıklı kilo vermesini psikolojik destek ile sosyal çalışmalarda bulunacağız. İnsanların sağlıklı kalması yönünde hizmet vereceğiz ki, bu çok önemli. Bir araştırmada da görmüş okumuştum “Sağlıklı kalmak için harcanan paralar ve harcanan emek, hastalandıktan sonra yapılacak emek, zaman ve paradan çok çok daha az.” O yüzden bu insanların sağlıklı kalmasını sağlamak aslında devletimize de insanlara daha çok büyük bir hizmet olacaktır.  Akçakoca'da biz bu çalışmalarımızla insanların sağlıklı kalması kapsamında verimli sonuçlar elde edeceğiz, hastalanma oranının düşmesini sağlayacak dolayısıyla hastanenin yoğunluğu da azalacak.” diye konuştu.