CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Akçakoca Balıkçı Barınağında CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Akçakoca Melenağzı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bayram Ali Kaya ve balıkçılar karşıladı.

Balıkçı Barınağında Akçakocalı Balıkçıların sorunlarını dinleyen Milletvekilleri, CHP iktidarında Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığının kurulacağını öne sürdüler.

“Türkiye’de balıkçılık sektörü çok ihmal edildi”

Türkiye’de balıkçılık sektörünün ihmal edildiğini savunan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Yolculuğumuz Hatay’a kadar devam edecek. Yolculuğun 1 buçuk ay sürmesini tahmin ediyoruz. Güzel bir yolculuk diye düşünüyorum. Çünkü balıkçılık sektörü bugüne kadar ihmal edilen bir sektör. Çok fazla Türkiye’nin gündeminde yer edinmeyen, sorunlarla dolu bir sektör. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, balıkçılığın kapsamının genişlemesi gerekirken, daha çok  daralan bir sektör maalesef. Ülkemizde yeteri kadar değeri bilinmeyen bir sektör balıkçılık. Bu anlamda, Sayın Barış Vekilimizin yapmış olduğu bu proje ile birlikte, tüm Türkiye’deki balıkçılarımızın sorunlarını rapor haline getirerek, çözüm önerilerini kamuoyuna deklare edeceğiz. Bu projemiz, CHP’nin ana politikası haline gelecek” diye konuştu.  

“Bu çalışma bizler için umut vere çalışma”

Balıkçıların sorunları ile ilgilenmelerinden ötürü CHP’li Milletvekillerine teşekkür eden Akçakoca Melenağzı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bayram Ali Kaya ise, “İlk defa balıkçıların derdini dinlemek için gelen milletvekilleri ile karşılaşıyoruz. Bu konu ile ilgili inanıyorum ki, gerekli çalışmalar yapılacaktır diye düşünüyorum. Bu balıkçılar için umut verici bir çalışma. Bizlerde bu çalışmaların arkasında duracağız” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI