29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü kapsamında Akçakoca Kaymakamlığının öncülüğünde Fener Alayı Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe yediden yetmişe binlerce kişi katılırken, coşkulu yürüyüş ilçenin son yıllarda gördüğü en kalabalık meşaleli yürüyüş oldu.

Fener Alayı’na ilçenin balıkçıları da eşlik etti. Onlarca balıkçı teknesi karada yürüyen kalabalığa eşlik ederken, balıkçı teknelerinin ışıkları ve siren sesleri yürüyüşün coşkusunu arttırdı.

Saat 19.00’da Çuhallı Çarşısı'nda toplanan binlerce Akçakocalı, Akçakoca Hükümet Konağı’na doğru meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Akçakoca’nın 4 okulunun bando takımları eşliğinde yürüyen topluluk, yürüyüş boyunca taşınan meşalelerle adeta karanlık geceyi aydınlattı. Dev bir Türk bayrağının da taşındığı yürüyüş sırasında 7’den 70’e herkes hep bir ağızdan marşlar okudu, çeşitli sloganlar attı. Yürüyüş boyunca güzergah üzerindeki ev ve işyerlerinden kalabalık korteje alkışlı destekler geldi. Vatandaşlar, cadde üzerindeki bina balkonlarından ve dükkanlardan Türk bayrakları dalgalandırdı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş kolu, iki çarşı arasında yürüyüp Hükümet Konağı tören alanına geldikten sonra bir süre marşlar okudu ve ardından dağıldı.

"İnşallah millet olarak birliğimiz bozulmaz"

Fener Alayı’na ilk andan itibaren katılan ve sonuna dek yürüyen Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Öncelikle Akçakocalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin bayramını kutluyorum. Gün içinde programlarımızı hazırlayıp katıldık. Yoğun bir ilgi var. Katılan tüm hemşehrilerimizi kutluyorum. Çok güzel bir atmosfer yakaladık. İnşallah millet olarak birliğimiz bozulmaz. Sağolun."

"Bu özverili durum karşısında çok duygulandık"

Kortejde yer alan Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ise duygularını şöyle ifade etti:

"Öncellikle tüm vatandaşlarımızın bayramını canı gönülden kutluyorum. Bu soğukta burada oldukça kalabalık olarak toplandık. Bu özverili durum karşısında çok duygulandık. İnşallah daha kalabalık fener alayında buluşuruz. Çok sağolun."