Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın, Sapak Bölgesi ve Beyhanlı Sapağında değerlenen bölgeleri “imar tadilatı” adı altında bir takım değişiklikler yaparak yakın çevresine devredeceği yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Konunun gündeme gelmesinin ardından Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal konuya ilişkin derinlemesine araştırma yaptı.

Yapılan araştırma sonucunda Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın ne bölgedeki halktan ne de Akçakoca Belediye Meclisinden olur almadan bu kararı aldığı anlaşıldı.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ HAREKETE GEÇTİ

Acele ile alınan bu kararın bir rant girişimi olduğunun anlaşılmasının ardından AK Partili Akçakoca Belediye Meclis Üyeleri harekete geçerek bu karara itiraz etti.

AK Partili üyeler, konuya ilişkin itirazlarını gerekli mercilere dilekçe yoluyla bildirdi.

Öte yandan AK Parti Akçakoca İlçe Teşkilatı yazılan itiraz dilekçesini sosyal medyadan paylaştı. AK Partili Akçakoca Meclis Üyeleri şu ifadelere yer verdi; “Akçakoca Belediyesi kasım ayı meclis oturumunda 10 kabul 4 ak parti grubu olarak ret verdiğimiz mevzuata aykırı şekilde Başkanlık oluru ile sapak bölgesinde ve Beyhanlı sapağında yapılan 3 adet imar tadilatına Meclis üyelerimiz tarafından itiraz edildi.

Söz konusu imar tadilatları ile (DAP) değer artış payları hiçe sayılarak ayrıca tadilata konu alanlardaki diğer vatandaşlarımızı mağdur edecek şekilde oldubittiye getirilmek istenmiştir. Söz konusu 3 adet imar tadilatına bugün saat 10.30 itiraz itibari ile AK Parti yerel yönetimler başkanımız Burhan işleyen ve Meclis üyelerimiz bir araya gelerek Belediye şehircilik ve imar müdürlüğü ne verdiler. Yapılan itirazın dikkate alınarak yanlıştan dönülmesini temenni ediyoruz kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz... AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve yerel yönetimler Başkanı”