Yaz sezonunda nüfusunu ikiye katlayan bölgenin en önemli turizm merkezi Akçakoca, turizm sezonuna hazırlanıyor. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın talimatı ile ilçe merkezinde temizlik seferberliği başlatan belediye ekipleri, her noktada köşe bucak temizlik çalışması yürütüyor.

Şehir genelinde kötü koku ve görüntüye sebep olacak etkenleri ortadan kaldıran Akçakoca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bunun için çöp konteynırları, çöp kovaları ve diğer atık kovalarında da rutin bakım yapıyor.

Özel ilaçlama yöntemiyle her noktada dezenfekte çalışması yürüten ekipler, bu şekilde ilçe merkezinde oluşabilecek zararlı böcek ve bakterilerin önüne de geçiyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz düzenli olarak çöp konteynerleri ve diğer atık kovalarında dezenfekte işlemi uyguladıklarını dile getirerek, bu şekilde hem pis kokuların giderildiğini, hem haşerelerle mücadele edildiğini ve hem de hastalık tehdidini minimuma indirdiklerini belirtti.