Akçakoca Hükumet Konağı meydanında düzenlen tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.


Törene, Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Yazgan, Yüksel Yılmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Ünlü, Sahil Güvenlik Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Dede ile daire müdürleri ve STK’lar katıldı.

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Sahil Güvenlik Komutanı Dede’’ 01 Temmuz 1926 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren kabotaj kanunu ile milletimiz denizlerde de egemenlik hakkını kazanmış ve bu tarihi denizcilik ve kabotaj bayramı olarak kutlamaya başlamıştır.

“Ülkemizde denizciliği en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz”

Yasa doğrultusunda 8 bin 333 km kıyı uzunluğunda üç tarafı denizlerle çevirili ülkemizde, denizciliğin geliştirilmesi ve daha iyi sevilere ulaştırılması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda 15 Ekim 2021 Tarihinde ilçemize, komutanlığımıza ait Sahil Güvenlik Botu konuşlandırılmış olup, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’       denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.’’ Sözü doğrultusunda mavi vatanımıza görevlerimizi yerine getirmeye devam etmekteyiz.

Aklı, ruhu ve kalbi aydınlık Türk Denizcisi her geçen gün daha da güçlenerek bayrağımızı dünyanın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.

“denizlerde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

Bu özel günde Türk Denizciliğinin gelişmesinde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize şükranlarımı sunuyor, başta Denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın kabotaj bayramını kutlarken tarihimizde iz bırakan tüm denizci kahramanlarımızı ve denizlerde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

Program, çelenk sunumu, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Sahil Güvenlik teknesi ile denize açılarak; Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Astsubay Çavuş Özkan Dede’nin mavi sulara çelenk bırakmasıyla sona erdi.