D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun meydana gelen heyelan nedeniyle kapanmasının ardından sürücüler alternatif güzergah olan Deredibi-Şifalısu servis yoluna yönlendirildi. Ancak yolun bakımsız olması sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, yolda tamirat ve dolgu işlemlerine başlasa da yolun olası benzer bir felakette daha sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için yeniden yapılması büyük önem taşıyor.

“D-655’TE ÇÖKEN KISIM ACİL DURUM KAPSAMINA ALINDI”

Konu ile ilgili Öncü Haber’e konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, “Ben Genel Müdürle görüştüm. Bu konu gündemde yoktu. Öncelikle şunu söyleyeyim biz D-655 yolunu süratle bitireceğiz. Acil ihale kapsamında süratle ihale ederek bu yolu eski getirilmesini sağlayacağız. İl Özel İdaresi’ne Karayolları da katkı sağlayarak yapılacak” dedi.

“DERELİ YOLU İLE İLGİLİ NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM”

3.5 kilometrelik Deredibi-Şifalısu servis yolunun yapılabilmesi için gerekli olan 500 ton bitümün Karayolları eliyle sağlanması için girişimlerde bulunacağını belirten Vekil Çakır, “Son görüşmemizde bitüm meselesinin miktarı yoktu. Ben bu konuyla mutlaka ilgileneceğim. Kesin çözüme kavuştururuz. Ben bu yol ile ilgili Karayolları’ndan ne gerekiyorsa isteyeceğim” dedi.

“SAHİL YOLU TÜNEL VE VİYADÜĞÜ YENİDEN İHALE EDİLECEK”

Öte yandan yapımı yılan hikayesine dönen Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçakoca kesimi ile ilgili de temaslarını sürdürdüğünü ifade eden çakır, “Sayın Genel Müdürle Sahil yolu meselesini de konuştuk. Burada da Melenağzı’na kadar olan tünel ve viyadük yeniden projelendirilerek orası 700 milyon lira gibi bir ücretle ihaleye gelecek” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN