Düzce’de dün etkili olan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağış, sel ve taşkınlara sebep oldu. Yaşanan sel felaketi birçok köy tahliye edilirken, bazı köy yolları ve evler ise tahribata uğradı.

Yaşanan sel felaketinin ardından oluşan tahribatın izlerinin silinmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ve İl Özel İdaresi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve kurum müdürleri iler birlikte, selden zarar gören köylerdeki çalışmaları yerinde inceledi.

Selden etkilenen köylerden birisi olan Uğurlu Köyü’nde selzede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Atay, zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için devletin tüm kurumlarının sahada çalıştıklarını belirtti. Düzce genelinde selde oluşan tahribatın kısa sürede giderilmesi için çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyen Vali Atay, Uğurlu köyü sakinlerine geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Vali Atay, Uğurlu Köyü’nün ardından, beraberindekiler ile birlikte selden etkilenen diğer köylere giderek, çalışmaları yakından takip etti.

HABER: Savaş ARI