Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi, 18 Temmuz 2019’da yaşanan sel afeti sırasında Esmahanım köyünde hayatını kaybedenler için anlamlı bir projeyi hayata geçirdi.

Afet şehidi 7 vatandaşımızın acısı hâlâ yüreklerimizi dağlarken, Umut Işığı Birimi Koordinatörü Nursen Yanmaz, bu acıları bir nebze olsun hafifletecek bir çalışma yürüttü.

Afet şehitlerimiz için bir anıt yaptıran Yanmaz, bu anıtın masraflarını da belediye bütçesinden tek kuruş harcamadan karşıladı.

Doğal afetlerin ortaya çıkardığı tahribatı unutmamak ve bu alanlarda tedbiri elden bırakmamanın önemini hatırlatan anıtın yapım maliyetleri ise tamamı gönüllü vatandaşlarca karşılandı.

Umut Işığı Koordinatörü Nursen Yanmaz, bu anlamlı projeye katkı vermek için yarışan duyarlı vatandaşlarla birlikte anıtı Akçakoca’ya kazandırırken, afetzede şehitler adına yaptırılan anıt, 15 Temmuz Değirmenağzı Şehitler Parkı’na yerleştirildi. Etrafı mermerlerle donatılacak olan anıtın yanı başına yüksek bir bayrak direği ve devasa bir Türk bayrağı da dikilecek.