Bilindiği üzere, çöpten bulunan hayvan kemiklerinin, at kemiği olduğu yönündeki iddialar ortaya atılınca, Düzce Valiliği ve Düzce İl Tarım Müdürlüğü harekete geçmiş, çöpten çıkan kemiklerin analizi için laboratuvara gönderilmişti.

Konuyu yakından takip eden Düzce Valisi Selçuk Aslan, süreç içerisinde yürütülen çalışmaları kamuoyuyla aşama aşama paylaşmış, hem kemiklerin bulunduğu çöpün yakınındaki restorandan hem de civardaki 10 işletmeden et numunesi alındığını duyurmuştu.

Whatsapp Image 2024 03 09 At 10.37.25

LABORATUVARA GİDEN KEMİKLERİN ANALİZİ YAPILDI

Düzce Valiliği koordinesinde, Düzce Tarım ve İl Müdürlüğü tarafından, Tarım Bakanlığının laboratuvarına gönderilen kemiklerin analizi tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, kemiklerin bir sığıra ait olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Whatsapp Image 2024 03 09 At 10.37.25 (1)

AK PARTİ TABANDAN TAVANA DEĞİŞMELİ AK PARTİ TABANDAN TAVANA DEĞİŞMELİ

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Muhtelif basın yayın organlarında “Aziziye Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi 1048 nolu sokakta çöpe atılmış sıyrılmış at kemikleri” bulunduğu haberleri yer alması üzerine Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimlerinden oluşan denetim ekibinin ön raporunda kemiklerin tek tırnaklı bir hayvana ait olabileceği değerlendirmesinde bulunulması üzerine alınan kemik numuneleri ve bu kemiklerden alınmış etleri kullanma ihtimaline karşı civarda bulunan tüm işletmelerden alınan 10 farklı et numunesi Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili laboratuvarına gönderilmiştir.

Alınan numuneler üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğünün yaptığı DNA testleri sonucunda hazırlanan raporlarda söz konusu kemikler ve civardaki işletmelerden alınan et numunelerinin tamamının sığır cinsi hayvanlara ait olduğu tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Haber: Liva Ünsal