Hafta sonu etkili olan kuvvetli yağışın yeniden afete dönüştüğü Akçakoca ilçesini ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, selin vurduğu köylerde vatandaşları ziyaret ederek, ‘Geçmiş olsun’ dedi.

Düzce ve Akçakoca teşkilat üyeleriyle birlikte Edilli, Uğurlu, Esmahanım ve Demiraçma köylerinde incelemelerde bulunan ve selin yol açtığı tahribatı yerinde gören Er ve ekibi, köylülerin şikayetlerine kulak verdi.

“Tek teselli can kayıplarının yaşanmaması”

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmede bulunan Er, “İki yıl arayla yaşanan sel felaketine kader diye bakmak doğru ve çözümcül bir yaklaşım değildir. Aynı bölgelerde ikinci kez insanların selden zarar görmesi, gerekli tedbirlerin alınmamış olduğunu göstermektedir. Bu yıl yaşanan sel felaketinde tek sevindirici nokta, can kayıplarının yaşanmamış olmasıdır.” dedi.

Yetkililere teşekkür etti

Sel felaketinin hemen ardından olay yerine giden ve gerekli tedbirleri alan yetkililere de teşekkür eden Er, “Sayın valimiz, sayın belediye başkanımız, sel bölgesine kısa sürede intikal ederek, tüm imkanları seferber etmiştir. Sel bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız adına kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak tekrar yeniliyorum ki yaşanan bu sel kader değildir. Gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve bölge halkının her yaz sel korkusu yaşamasının önüne geçilmelidir.” diye konuştu.