Akçakoca Belediyesi’nin yüklendiği geçmiş dönemden kalma ağır borç yükünden mesul tutulan ve buna rağmen mevcut yönetimi suçlamaktan geri kalmayan eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kendisine yöneltilen eleştirilere göz yummadı.

Son dönemde Yanmaz ve ekibinin icraatlarına art arda muhalif gibi ses yükselten ve belediyenin hizmet üretemez hale getirildiğini savunan Yemenici, Öncü Haber’e özel yaptığı açıklamada, kendi dönemindeki SEDAŞ borcunu yıl yıl açıkladı. 2019 Yerel Seçimleri sonrası belediyeyi devrederken, toplam borcun 2 milyon 300 bin TL olduğunu belirten Yemenici, şu ifadeleri kullandı:

“Camiyi, 15 Temmuz’daki binayı ve hastane yapılacak araziyi devlete vergi borcuna karşılık 30 milyona saydırarak vermesine rağmen ki o bağlantılarında AK Partili yetkililer sağladı ona rağmen borç olmuş 200 milyon TL. Halen bana borçlu devrettin denilmesi haksızlık.”

Okan Yanmaz’ın başkan seçilmesi sonrası Akçakoca kent merkezine astırdığı kendi döneminden kalan borç afişini anımsatan Yemenici, “Afişi asan o, İmamoğlu’nu alkışlatan o ama Cumhur İttifakı’na saygısızlık yapan biz! Bunu da asla kabul etmem. İttifaka en büyük zararı bunların yaptıkları vermektedir.” eleştirisinde bulundu.