Daha önce Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı görevlerini yürüten AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bu sabah saatlerinde 17-18 Temmuz tarihlerinde sel ve heyelan afetinin büyük tahribata yol açtığı Akçakoca’ya geldi.



Akçakoca girişinde ilçe protokolü ve siyasiler tarafından çiçeklerle karşılanan Yıldırım’a eşi Semiha Yıldırım da eşlik ediyor.



Bayram tatilini Düzce’de geçireceğini günler önce yayınladığı video ile duyuran Yıldırım, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir öncülüğünde kurulan Akçakoca Turizm Platformu’nun ‘Hayde Akçakoca’ seferberliğine destek vermişti.





Melenağzı köy evinde kahvaltı

65. Hükümetin Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın Akçakoca temasları, bayramını Akçakoca'nın Melenağzı köyündeki yazlığında geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in kahvaltı davetine katılmakta başladı. Yıldırım çiftine Düzce milletvekilleri Ayşe Keşir, Fahri Çakır ve Ümit Yılmaz’ın yanı sıra, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve eski belediye başkanlarından Nazmi Çiloğlu da eşlik etti.



Basına kapalı olarak gerçekleşen kahvaltı buluşmasında nelerin konuşulduğu bilinemezken, Melih Gökçek kahvaltı fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.



Yıldırım çifti kahvaltının ardından beraberindeki heyetle selin büyük yaralar açtığı Uğurlu ve Esmahanım köylerini ziyaret etti. İlk olarak Eshanım Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaptığı konuşmada, yaralarının sarılması noktasında devletin tam destekle köylülerin yanında olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu konuda hiçbir endişe duyulmamasını istedi.
Köy halkının sorularını yanıtlayan Yıldırım, kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Haber: C. ÜSTÜNER