Yarının büyükleri, bugünün küçükleri olan öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak için Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve eşi Nursen Yanmaz öncülüğünde başlatılan uygulamalı ağaçlandırma çalışmaları projesi, ‘daha yeşil bir Akçakoca’ hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Bu kapsamda ilkokul öğrencilerinin de dâhil edildiği, okul bahçelerinde fidan dikimleri tüm hızıyla devam ederken, son etkinliğe Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve eşi Nursen Yanmaz’ da katıldı.

“Ağaç yaşken eğilir”

Akçakoca Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Gönüllü Koordinatörü ve Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünü referans alarak, doğayı sevmenin ve sevdirmenin en tesirli yönteminin, bu sevgiyi küçük yaşlarda aşılayabilmek olduğunu ifade etti.

“Hedefimiz Akçakoca’yı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek”

Öte yandan proje kapsamında öğrenciler ile birlikte hareket ettiklerini belirterek fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Nursen Yanmaz “ Akçakoca Belediyesi altyapı çalışmaları kadar çevre ile ilgili çalışmalara da önem vermektedir. Hedefimiz Akçakoca’yı görünümüyle ve havasıyla daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ilçe bırakmaktır.

Belediyemiz ağaçlandırma yapılacak olan alanların alt yapısını hazırlarken, dikimi gerçekleştiren öğrencilerimiz de ağaçların bakımlarını üstlenerek, çevrecilik bilincini kazanmaktadır" diye konuştu.