Düzce’de etkili olan sağanak yağılarla birlikte gelen sel felaketinin yol açtığı tahribatın izlerinin silinmesi için, AFAD, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Düzce İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Selden en çok etkilenen köylerden birisi olan Dilaver Köyü’nün yolu heyelan ile birlikte çökmüştü. Köye ulaşım orman yolundan sağlanırken, Düzce İl Genel Meclisi AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Ezer, ağır tahribata uğrayan köy yolunun yeniden yapılması için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmaların İl Özel İdaresine ait 41 iş makinesi ve 70 personelle devam ettiğini kaydeden Ezer, “Akçakoca’da Sel felaketinden en çok etkilenen köyümüz Dilaver’de İl özel idare ekipleri ilk saatlerden itibaren çalışmalarını sürdürmektedir. Dilâver köyümüz ile Esmahanım köyü arasındaki yol ulaşıma kapanmış olup, Akçakoca ile ulaşım sırt yolundan yapılmaktadır. Yine Dilaver Küpler köyü arası ve Dere Mahallesi arasındaki yol ulaşıma kapalı olup, bu yolların açılması ile ilgili Düzce il özel idaresi 41 iş makinası ve 70 personel ile çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI