Kars – Ardahan – Iğdır (KAI) Dernekleri Ankara Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, Akçakoca’da bulunan Karslı hemşehrilerinin dernek yönetimine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Düzce Karslılar Derneği Başkanı Yalçın Top ve Düzce’de görev yapan 2 bürokrat ile birlikte Akçakoca’yı ziyaret eden Federasyon Başkanı Yıldırım’ı, Akçakoca Karslılar Derneği Başkanı Fahrettin Kaya ve dernek eski başkanı Naim Top ağırladı.

Bünyesinde onlarca hemşehri derneğini barındıran Kars – Ardahan – Iğdır Dernekleri Ankara Federasyonu'nun Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın ziyareti, dayanışma bağlarını güçlendirme amacı taşırken, yapılan toplantıda, Akçakoca Karslılar Derneği’nin de federasyon içinde temsil edilmesinin hukuki ve örgütsel yanı konuşuldu.

Toplantıda, Türkiye’de hemşehri dernekleri olarak en yaygın konumda olan Karslılar'ın daha geniş platformlarda buluşmaları ve STK yapılanması içerisinde güçlü bir şekilde temsil niteliğine sahip olması gerektiğine vurgu yapılırken, yöresel – kültürel değerlerini koruma ve yeni kuşaklara öğretip aktarma noktasında birlikte yapılması gereken çalışmalara değinildi.

Aynı zamanda yatırımcı olan Federasyon Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) içerisinde yetkili bir pozisyonda bulunması nedeniyle Akçakoca’da yapılması muhtemel yatırımlar üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.

Akçakoca Karslılar Derneği Başkanı Fahrettin Kaya, Türkiye’nin farklı bölgelerinde otelcilik, turizm, inşaat ve enerji sektörlerinde iş yapan Başkan Yıldırım’a Akçakoca’nın marka değerini yükseltecek bir proje teklifinde bulundu. Yıldırım’ın teklife sıcak bakması üzerine başta aqua park olmak üzere Akçakoca’nın marka değerini yükseltecek birkaç proje üzerine etraflıca konuşmalar yapıldı.

Önümüzdeki günlerde Karslı heyetin Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile bu konularda görüşmeler yapacakları ve görüşmelerin seyrine göre Akçakoca’da yüksek bütçeli bir yatırımı hayata geçirecekleri öğrenildi.

HABER: C. ÜSTÜNER