Akçakoca Yaz Şenlikleri kapsamında 5-31 Ağustos tarihleri arasında sürmesi beklenen konserlere ara verilmişti. Tatil beldesinde ve kent merkezinde her gece gerçekleşen yüksek volümlü konserlerin gecenin geç saatlerine kadar sürmesi nedeniyle dinlenme amaçlı gelenler ile bölge esnafının şikayetlerini dikkate alan Akçakoca Belediyesi, organizasyon firması ile yaptığı görüşmeler sonucunda, konserlerin sadece hafta sonlarında yapılması yönünde karar alındığı öğrenildi.

Organizasyon yetkilileri yeni düzenleme ile ilgili olarak, bazı esnaf ve tatilcilerin her gece yüksek sesli verilen konserlerden rahatsızlık duyduklarını belirtmeleri üzerine bu kararı aldıklarını belirttiler.

Belediye’nin bu konuda kendilerine yaptıkları önerileri dikkate alan organizasyon firması, bu haftadan itibaren hafta içi konserleri yapmayacaklarını, sadece Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları konser gerçekleştireceklerini ifade ettiler.

Hafta sonu konserlerini verecek olan sanatçıların ise popüler ve ilçe halkının en çok beklediği sanatçılar olmasına dikkat edileceğini ifade eden organizasyon firmasının yetkilileri, 25 gün kesintisiz olarak sürecek olan konserlerin eleştirilen yanlarını da alınan bu ortak kararla birlikte ortadan kaldırmış olduklarını sözlerine eklediler.

Haber: H. DURNA