Karadeniz’in incisi Akçakoca’da denizle yeşilin buluştuğu kıyı şeridine inşa edilen bina büyük tepki çekerken, yetkili makamların buna nasıl göz yumduğu tartışmaya açılmıştı.  

Akçakoca ilçesinde bulunan ve ilçenin en gözde mekânlarından olan Edilli Ağzı Plajı’na, bir vatandaş tarafından inşa edilen kaçak binaya, Akçakoca Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün neden işlem yapmadığı yönündeki haberlerimizin ardından Akçakoca Belediyesi’nden beklenen ‘mühürleme’ açıklaması geldi.

Kıyı şeridine yapılması nedeniyle inşaat ruhsatı verilmesi mümkün olmayan binanın mühürlendiğini bildiren belediye, mülk sahibine gerekli idari cezanın uygulandığını duyurdu.

Kaçak yapıya ilişkin alınan yıkım kararı şöyle:

“İlçemiz mücavir Tahirli Köyü, tapunun 566 numaralı mülkiyeti 1153,00 m² yüzölçümlü parsel üzerinde 7mx12m = 84 m² tek katlı ruhsatsız yapı ve 162 m² ruhsatsız istinat duvarı (taş duvar) yapıldığı tespit edilmiş olup 27/04/2021 tarihinde ilgili kanun ve yönetmelik hükümleri gereği yapı tatil zaptı ve rapor tutularak söz konusu yapı mühürlenmiştir. 3194 Sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi gereğince aynı Kanunun 5940 Sayılı kanunla değişik 42. maddesine göre Ek-1’ deki İmar Cezası Hesaplama Raporu’nda belirtilen toplamda 41,253,34 bedelin para cezası olarak tahakkuk ettirilmesine ve söz konusu imalatın 3194 sayılı İmar Kanunu ile 3621 Sayılı Kıyı Kanunu hükümleri uyarınca ruhsatlandırılması mümkün olmadığı göz önünde bulundurularak 15 (onbeş) gün içerisinde mülk sahibi tarafından yıkılarak kaldırılmasına, kaldırılmadığı takdirde belediyemiz tarafından kaldırılmasına oy birliği ile karar verildi.”