CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un CHP’li vekillerin de desteğiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde verdikleri çabalar sonuç verdi. Cumayanı mesire alanının yeniden Göktepe köyüne verilmesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Konu ile ilgili CHP İlçe Başkanı Abanoz’un yaptığı açıklamaya göre, 1870’li yıllardan beri Şeyh Sucaettin Vakfı’na kayıtlı olan Cuma yanı mesire alanı ve eklentisinin tapu kaydı, Vakfın mazbut olması (varislerinin kalmaması) nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçmiş” dedi.

Ortada ne mirasçı ne de Vakıf olmayınca, Göktepe köyü adına muhtarlığın, Cuma yanının tapu sahibi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden, kiralama yoluyla yeniden araziyi işletmesinin mümkün olduğunu belirten Abanoz, bundan sonra yapılacak olan işin, sembolik rakamlarla gerçekleşecek olan kiralama sözleşmesini hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Başkan Abanoz ayrıca, söz konusu kiralama sürecinin tamamlanması için verdikleri çabanın devam ettiğini sözlerine ekleyerek, ilk iş olarak köy muhtarıyla birlikte, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimleriyle görüşüp kiralama işini nihayete erdireceklerini kaydetti.

Ortaya çıkan bu yeni gelişmeyle birlikte, Cuma yanı mesire alanı ve eklentisi olan 6 dönümlük arazi, ilçe halkının ve Göktepe köyünün istediği şekilde değerlendirilecek. İlçe turizmi açısından da son derece önemli olan arazi, ismi cismi bilinmeyen vakıflara ve çevrelere verilmeyecek. Bunun yerine, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün malı olan arazi, yapılacak bir akit ile Göktepe köyüne cüzi rakamlar karşılığında kiraya verilebilecek.