Akçakoca’da deniz sezonunu uzun tutmaya ve denizde güvenliği sağlamaya yönelik Dalgakıran Projesinde çalışmalar devam ediyor. CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, dalgakıran projesinde yeteri kadar güvenlik önleminin alınmadığını öne sürerek, yanıtlaması istemiyle AK Parti İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’a sorular yöneltti.

“Dalgakıran inşaatı bugün kaldığı yerden başladı ancak inşaatın proje dosyasına uygun olarak ilerlemediği de çok açık” açık diyen Abanoz, Sarıoğlu’na şu soruları sordu:

“AKP Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’ndan kamuoyunu aydınlatmak adına dalgakıran inşaatı ile ilgili olarak aşağıdaki soruları cevaplamasını istiyorum.

1-Dalgakıran inşaatı proje dosyalarında öngörülen güvenlik tedbirlerini hiçe sayarak başlamıştır. Herhangi bir kaza olduğunda, bu kazananın vebalini yüklenecek misiniz? Ya da yeterli güvenlik tedbirlerinin alınması için harekete geçecek misiniz?

2-Projeye göre 29.500 metreküp beton 55.000 metreküp dolgu maddesi kullanılacağı belirtilmiş olmasına rağmen inşaatın 3/1’i bile tamamlanmamış olmasına rağmen bu miktarlardan daha fazla beton ve dolgu maddesi döküldüğü görülmektedir. Yapılan dalgakıran inşaatının projeye uygun olmadığı, dolayısı ile yeni bir ÇED sürecinin başlaması gerektiği açık ve nettir. Bu vahim durum karşısında bir açıklamanız var mıdır? Yoksa kanun ve yönetmelikler sizin için yok hükmünde midir?

3-İnşaat sürecinde şantiye kurmanın şartlarından kurtulmak için 9 kişiden fazla çalıştırılmayacağı belirtildiği halde geçen çalışma döneminde bu çok daha fazla kişi çalıştırılmıştır. Bu durumun iş kanuna aykırı olduğu açıktır. Bu ihlal ile alakalı olarak hiç olmazsa bundan sonrası için bu ihlalin takipçisi olacağınızın sözünü verebilir misiniz?

4-Yaz aylarında projenin Döngelli Deresi ayağının yapılacağını açıklamıştınız. Ancak inşaatın bu ayağı başlamadı. Bir açıklamada bulunmayı düşünüyor musunuz?”