Akçakoca dün akşam saatlerinde, sahilde hizmet veren Çapa Restoran’da başlayan yangınla sarsıldı. Çınar Caddesi'nde bulunan Çapa Restoran’ın mutfak bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın kafenin yanında bulunan restorana sıçradı.

Tüm müdahalelere rağmen restoranın ahşaptan olması nedeniyle kısa sürede büyüyen alevler yan tarafta bulunan Lal Cafe’ye de sıçradı. Akçakoca, Alaplı Düzce İtfaiyesi ekipleri yangını söndürmek için seferber olurken denizden ve karadan yürütülen çalışmalar neticesinde alevler 2 saatte güçlükle kontrol altına alındı.

HASARIN BOYUTU GÜN AĞARINCA GÖRÜLDÜ

Büyük zarara neden olan yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatılırken afetin neden olduğu hasarın boyutu ise gün ağarınca gözler önüne serildi. Her iki işletmenin de tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği görüldü.

İYİ PARTİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

Büyük zarar uğrayan her iki işletmenin sahipleri Altay ve Tuzcuoğlu ailelerine destek olmak ve yaralarının sarılması için İYİ Parti Akçakoca Teşkilatı yardım kampanyası başlattı. Kararı duyuran İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, ‘Birlik olma zamanı’ diyerek tüm Akçakocalılar’ı kampanyaya destek vermeye çağırdı.

“HAYDİ AKÇAKOCA, BAŞARABİLİRİZ”

Lokum sosyal medya hesabından yapmış olduğu, “Olana çare yok ama düzeltmeye var. Şimdi birlik zamanı, bu güzel mekânları ve Güneş Altay, Güney Altay, Yavuz Tuzcuoğlu, Selim Tuzcuoğlu bu güzel insanları ayağa kaldırmak için birlik olma zamanı. Biz dostları olarak yardım kampanyası başlatıyoruz. Ortak karar olarak tüm yardımlar benim nezdimde toplanacaktır. Yardımcı olmak isteyen tüm sevdiklerimizi benimle iletişime geçmeye davet ediyorum. Haydi Akçakoca, başarabiliriz.” paylaşımıyla destek kampanyasının düğmesine bastı.