Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi ve küresel girişimcilik vizyonunun geliştirilmesine yönelik faaliyetler kapsamında üniversiteler tarafından düzenlenen etkinliklere Düzce’deki idareci ve meslek örgütü temsilcileri davetli konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini gençlerle paylaşmaya devam ediyor.

Pazvant deneyim ve tecrübelerini paylaştı

Girişimciliğin küresel gelişimine yön veren fikir liderleri ve bölge sanayicilerini öğrenciler ile bir araya getirerek girişimciliği desteklemek ve başarı hikâyelerini yaymak için bu yıl “Tarım Girişimciliği ve Yenilikçi Tarım Teknolojileri” temasıyla düzenlenen “Gebze Teknik Üniversitesi Girişimcilik Zirvesi”nde üniversitelilere seslenen Akçakoca TSO Başkanı Pazvant, hem kendi ticari hayatı hem de üstlendiği oda başkanlığı görevi dolayısıyla kentte yürüttükleri proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Pazvant, GTÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve devlet desteği almaya hak kazanan “Tarımsal Atıkları Değerlendiriyoruz, İstihdamı Artırıyoruz” projesinin detaylarını anlattı.

“Geri kazanım desteklenmiş olacak”

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2021 yılı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SODEP)’na sunulan ve desteklenmeye hak kazanan “Tarımsal Atıkları Değerlendiriyoruz, İstihdamı Artırıyoruz” projesinin kentte yerel dinamikleri hayata geçirmenin yanı sıra istihdama da kapı aralayacağını aktaran Pazvant, “Akçakoca ilçesine bağlı Göktepe Köyü’nde bulunan atıl durumdaki mantar fabrikasını “torf, kompost ve çim toprağı üretim tesisi” haline getirmeyi amaçlıyoruz. Projenin hayata geçmesiyle ilçe ve bölgedeki fındık kabukları tesiste kullanılmak üzere hammadde olarak kullanılabilecek, yakma yerine hammaddede ürün olarak kullanılması ile geri kazanım desteklenmiş olacak. Proje ortaklarımız arasında Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Belediyesi ve Düzce Üniversitesi bulunuyor. Göktepe Köyü mantar tesisinde hayata geçirilecek proje sayesinde, fındık zürufu, deniz yosunu, hayvan gübresi, atık su çamuru gibi tarımsal ve hayvansal atıklar değerlendirilerek torf, kompost ve çim toprağının üretilmesine yönelik bir tesis kurulacak.” dedi.

“Kaynak verimliliğine katkı sağlayacak proje ile kurulacak tesiste kırsal kesimde bulunan dezavantajlı bireylerin istihdamı sağlanacak.” diyen Pazvant, “Ayrıca, fındık zürufunun satın alınmasıyla kırsal kesimde yaşayanların gelir düzeyi arttırılacak, çevre ve ekolojik dengeye katkı sağlanacak.” diye konuştu.