Akçakoca Belediyesi, maviyle yeşilin buluştuğu turizm kenti Akçakoca’da ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde Öncü TV’nin ‘Güne Merhaba’ programına canlı telefon bağlantısı ile konuk olan Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, ilçe sokaklarına çok sayıda narenciye ağacı dikileceğini söylemişti.

Bu doğrultuda başlayan çalışmalar kapsamında ilk uygulama noktası Başar Caddesi oldu. Uygulama ile Akdeniz Bölgesi’nde görülmeye alışkın olunan turunçgiller ailesinden olan yüzlerce ağaç kentin farklı noktalarına dikilecek. Ağaçların limon, portakal, mandalinanın yanı sıra kamkat ve daha birçok meyve türünden oluştuğu öğrenildi.

Ana arter ve arka sokaklar olarak iki etapta gerçekleşecek olan meyve ağacı dikimiyle, ilçenin aromatik kokulu turizm kenti olması sağlanacak. 12 ay boyunca yapraklarını dökmeyen bu ağaç türleriyle ziyaretçilere adeta Akdeniz’deymiş gibi hissettirecek bir atmosfer sunulacak.

Öte yandan ekildiği bölgenin kokusunu değiştirdiği gibi diğer süs bitkilerinden daha ucuz olması dolayısıyla da tercih sebebi olan narenciye ağaçlarının kentte görsel bir şölen sunması bekleniyor.