17 günlük kısıtlamadan sonra Beşyol mevkisinde “Bismillah” diyerek dükkanını açan Okan Güner, ilk günden polislerin uyarısıyla karşı karşıya kaldı.

Polislerin, çay işletmesine gelerek fotoğraf çektiğini ve sonrasında ise “Sonraki gelişimizde bir kişinin bile dışarıda çay içtiğini görürsek 6 bin 400 lira ceza keseriz.” uyarısında bulunduğunu belirten Okan Güner, çifte standart uygulandığını iddia ederek işletmesini kapattığını söyledi.

İşletme olarak zaten 17 gün kapalı kaldıklarını belirten Güner, “Beşyol’da 4 çay ocağı var. 3 esnafa çay veriyoruz. Yol kenarında olduğumuz için bazı müşterilerimiz geliyor ve bizden çay istiyor. Mecbur mesafe kuralları ile çay veriyoruz. Zaten 3-5 kişi oluyorlar. Onlara da vermesek müşteri kaybediyoruz. Versek ceza yiyeceğiz. Bizde mecburiyetten işletmeyi kapattık.” dedi.

“ÇARŞI MERKEZİ ANA BABA GÜNÜ, SUÇLU BİZ OLDUK”

Okan Güner, bu duruma isyan ederek, “Bize gelince 6 bin 400 ceza kesecek iken Akçakoca şehir merkezinde manavlar, marketler, çay ocakları tıklım tıklım dolu. Biz 3-5 müşteri yüzünden ceza ile karşı karşıya kalırken merkez ise ana baba günü gibi. Ben de bu uygulamaya kızdığım için işletmemi kapattım.“ ifadesini kullandı.

Okan Güner’in bu tepkisine, bölgedeki diğer iki çay ocağını işleten esnaflar da destek vererek kepenk indirdi.