Akçakoca’da mide bulantısı, ishal ve kusma gibi şikayetlerle hastaneye başvuranların sayısında büyük bir artış olması üzerine, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

Deniz suyu ve içme suyu şebekelerinden alınan numunelerin, Halk Sağlığı laboratuvarında yapılan analizlerinde temiz çıktığı açıklanırken, salgının sıcak hava veya güneş çarpması olabileceği ihtimali üzerine duruluyor.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, salgının kaynağının belirlenmesi için çalışmalarına devam ederken, Akçakoca Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinden alınan numuneler de, “noro virüs, adeno virüs ve rota virüs” analizlerinin yapılması için, Ankara Tüketici Güvenliği ve Halk Sağlığı Laboratuvarları Daire Başkanlığına teslim edildi.

Konu ile ilgili Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“İlimiz Akçakoca ilçesinde hastaneye bulantı ve karın ağrısı şikâyetleri ile başvuruların artmasına istinaden yapılan Halk Sağlığı Başkanlığımız Çevre Sağlığı birimince yapılan saha çalışmasında; Kalkın plajı, Çuhallı plajı ve Kale plajından 25.07.2021 tarihinde yüzme suyu numunesi alınmıştır. Düzce Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan analiz sonuçları Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik hükümlerine göre uygun olduğu tespit edilmiştir. Yukarı Mahalle, Osmaniye Mahallesi ve Ayazlı mahallesi izleme noktalarından 25.07.2021 tarihinde içme-kullanma suyu numunesi alınmıştır. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre uygun olduğu tespit edilmiştir. 25.07.2021 tarihinde Akçakoca İçme kullanma suyu şebekesinde bakiye klor ölçümü yapılmış ve numune alınan izleme noktalarında uygun miktarda klor tespit edilmiştir. 26.07.2021 tarihinde Akçakoca İçme kullanma suyu şebekesinde bakiye klor ölçümü yapılmış ve numune alınan izleme noktalarında uygun miktarda klor tespit edilmiştir. 27.07.2021 tarihinde Akçakoca İçme kullanma suyu şebekesinde bakiye klor ölçümü yapılmış ve numune alınan izleme noktalarında uygun miktarda klor tespit edilmiştir. İçme-kullanma suyu arıtma tesisi depo çıkışından 27.07.2021 tarihinde “noro virüs, adeno virüs ve rota virüs” analizleri yapılması için su numunesi alınmış ve Ankara Tüketici Güvenliği ve Halk Sağlığı Laboratuvarları Daire Başkanlığına teslim edilmiştir.”

HABER: Savaş ARI