Cumhur İttifakı teamüllerine aykırı bir şekilde MHP’li Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz yönetimine yönelik eleştiri bombardımanına başlayan AK Partili Akçakoca Eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici belediye yönetimi arasında ‘açıklama’ düellosu devam ediyor. Eski Başkan Yemenici, geçtiğimiz günlerde SEDAŞ’a olan borç nedeniyle belediye hizmet binası ile iştiraklerinin elektriklerinin kesilmesi üzerinden bir muhalefet mensubunu aratmayacak üslupla Yanmaz yönetimini eleştirmişti.

‘Elektrik borcunun büyük kısmı Yemenici’den kalma’

“3 senede mükemmel işleyen bir sistemin, para ödeyemez hale getirmek, nasıl bir beceriksizliktir” ifadelerini kullanan Yemenici’nin sözlerine, belediyeden açıklama gelmişti.

Belediyeden yapılan açıklamada, “SEDAŞ’a 5,7 milyon civarında olan elektrik borcunun 3,4 milyonu Eski Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici döneminden kalma olup ödenmeyen elektrik borçları mevcut yönetim tarafından ödenmeye başlanmıştır” ifadeleri kullanılmış ve kesintiye götüren borcun büyük kısmının Yemenici döneminde kaldığı ortaya çıkmıştı.

Yemenici’nin hedefinde yine halefi var

İttifaka gölge düşürecek söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle kendi partisi AK Parti ve bir diğer Cumhur İttifakı ortağı MHP tabanında da rahatsızlığa neden olan Yemenici, gelen tüm bu tepkilere rağmen huyundan vazgeçmedi.

‘Otobüslerin tamir bedeli ödenmediğinden teslim edilmiyor’

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Akçakoca Belediyesi’ne bu kez otobüsler üzerinden yüklenen Yemenici, belediyenin Ulaştırma Amirliği bünyesine alınan otobüslerin uzun zamandır tamirat bedeli ödenmediği için esnaf tarafından belediyeye teslim edilmediğini iddia etti.

‘Seçime kısa süre varken almış, 20 taksitini biz ödedik’

Eski başkanın bu paylaşımına belediyeden ‘Zorunlu Açıklama’ başlığıyla yanıt gecikmedi. Yemenici’nin açıklamaları ‘talihsiz’ olarak nitelenirken söz konusu 4 yolcu otobüsünün, 2019 Yerel Seçimleri’ne kısa bir süre kala Yemenici yönetimi tarafından özel bir bankada 2 milyon 290 bin TL kredi kullanılarak ‘sıfır kilometre’ olarak alındığı belirtildi. 24 ay vadeli kredinin 4 ayının Yemenici yönetimi tarafından ödenirken kalan 20 taksitin ise mevcut başkan Okan Yanmaz döneminde ödendiği belirtildi.

‘Akçakoca şartlarına uygun değil, 3.5 yılda kullanılamaz haldeler’

Öte yandan söz konusu otobüslerin Akçakoca’nın yol şartlarına uygunluğunun olmaması ve kronik arıza sorunlarıyla 3.5 yılda kullanılamaz hale geldiği belirtilerek konunun mahkemeye taşındığı vurgulandı.

‘Bilirkişi ‘ayıplı ve kronik arızalı’ dedi’

Açıklamada, “Akçakoca Belediyesi bünyesine alınan 4 adet otobüsün yol yapısı olarak Akçakoca’ya uygun olmaması ve  otobüslerin kronik arızası vermesi bilgisi verilmesine rağmen, otobüsler kullanılmak üzere Akçakoca Belediyesi Ulaştırma Amirliğine kazandırılmıştır. Belediyeye kazandırılan otobüslerin 3,5 yıl içerinde kullanılamaz hale gelmesi ve sürekli kronik arıza vermesinden ötürü, Akçakoca Belediyesi olarak yasal haklarımızı savunmak üzere mahkemeye başvuru yapılmıştır. Görülen davanın ilk celsesinde bilirkişi raporları otobüslerin ayıplı ve kronik arızalı olduğu sonucuna varılmış olup, hukuk mücadelemiz devam etmektedir.” denildi.