İYİ Parti Düzce Teşkilatları, yeni tip koronavirüs salgını ile birlikte başlayan çevrimiçi eğitim sürecinde, Düzce’nin birçok köyünde internet altyapısını olmaması nedeniyle yaşanan sorunları çözmek ve tableti olmadığı için eğitim alamayan çocuklara tablet desteği vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum’un geçtiğimiz günlerde Akçakoca’nın Hasançavuş Köyü’ndeki internet sorununu gündeme taşımasının ardından gözler köyde internet altyapısını kuracak olan Türk Telekom’a çevrilmişti. Konuyu partisinin genel merkezine ileten Lokum’un talebine destek geldi.

‘İNTERNETÇİ ABİ’ AKÇAKOCA’YA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Partili Meclis Üyesi Taylan Yıldız, yıllardır çeşitli nedenlerle internet bağlanması noktasında sıkıntılar yaşayan köye internet erişimini sağlamak için kolları sıvadı. Kamuoyunda ‘İnternetçi Abi’ olarak bilinen Taylan Yıldız, 10 ayı aşkın süredir internet bağlantısı kesilen, özellikle uzaktan eğitim nedeniyle en çok öğrencilerin mağdur olduğu Hasançavuş Köyü’ne geldi.

YENİ VERİCİYLE İNTERNET SAĞLANDI

Köy camiinin duvarına verici yerleştirilmesiyle uydu üzerinden internet erişim imkânı getiren Taylan, daha sonra da maddi yetersizlik nedeniyle eğitim faaliyetlerine katılacak cihazı olmayan ihtiyaç sahibi öğrencilere de kendi olanaklarıyla sağladığı 40 tableti dağıttı.

Yaklaşık 10 aydır internet erişiminde yaşanan sıkıntı nedeniyle eğitimden mahrum kalan çocukların sorununa yönelik çözümün Düzce’den değil de İstanbul’dan gelmesi ise dikkat çekti.

İYİ Parti Gölyaka İlçe Başkanı İsmail Baklavacı da ilçede ihtiyacı olan öğrencilere tabletlerini ulaştırarak çocukların eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almalarına destek oldu.

ER: TÜM ÇABAMIZ DÜZCE’Yİ EĞİTİM SEVİYESİ DAHA İYİ BİR İL YAPMAK İÇİN

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, öğrencilerin eğitim hayatlarına sorunsuz devam etmeleri ve 21. yüzyılda internetsiz köy kalmaması adına yürüttükleri projelerine devam edeceklerini ve diğer ilçe ve köylere de ulaşma adına planlama yaptıklarını belirterek, “Tüm çabamız Düzce’yi eğitim seviyesi daha iyi, ulusal ve uluslararası hayata daha entegre bir il yapma yolunda emin adımlarla ilerlemek” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN