Akçakoca ilçesi Tahirli Köyü mücavir alan sınırları sahil kesimi içinde bulunan kaçak binanın yıkımına başlandı. Öğle saatlerinde mühürlenen binanın bulunduğu alana gelen güvenlik güçleri ile Akçakoca Belediyesi’ne ait iş makinası binayı çevreleyen taş duvardan başlayarak yıkım işlemine başladı.


 

KAÇAK YAPIYA GÖZ YUMAN BAŞKAN YANMAZ YIKIMI İZLEDİ
İnşaatın başlangıcından haberi oldukları halde göz yumdukları ileri sürülen belediye üst yönetimi yıkımı yerinde takip etti. 

Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan ile birlikte ekiplerin başlattığı çalışmayı yakından takip eden Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, kendisine gösterilen tepkilere rağmen resmi prosedürü uyguladıklarını savundu.


Öncü Haber’in gündeme getirmesi sonrası tek tek yıkımına başlanan kaçak yapılardan biri olan bina gibi diğer binaların da kıyı kenar kanununa uymadıkları gerekçesiyle yıkılacağını söyleyen Yanmaz’ın bu açıklamaları "Haber yapılmasaydı bu yıkım gerçekleştirilecek miydi?" sorusunu akıllara getirdi.

YOK BÖYLE DİYALOG!
Öte yandan inşaat çalışmaları sırasında mülk sahibi ile  Başkan Yanmaz arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı.
Yanmaz kaçak olan inşaatı büyük yaparak yanlış yol izlediğine dikkat çektiği şahsa '10 metrekare bir şey yapacaktın çaktırmadan' diyerek adeta taktik verdi. Bu anlar vatandaş kamerasına saniye saniye yansıdı.

 

SKANDALLAR ZİNCİRİ 

Ayrıca mülk sahibi Mehmet Balaban'ın imar planında yeşil alan gözükmesine rağmen söz konusu araziyi satın almasının arkasında belediye imar yetkililerinden aldığı güç olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre; inşaata başlamadan önce Akçakoca Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne başvuran Balaban, yetkililerin kanunen  ruhsat verilemeyen  inşaatın kaçak olarak başlayabileceği ve şikayet olmaması halinde görmezden gelecekleri yönünde görüş beyan etmesi üzerine binayı yaptı. Fakat süreç tahmin ettikleri gibi olmadı. Denize sıfır inşa edilen ve kural tanımazlığın resmi olan yapı yıkılırken, geriye "Bir kent böyle mi yönetiliyor?" serzenişi kaldı.