Karadeniz'de yerin 12 kilometre altında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akçakoca ve çevre illerden de hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. 

Depremin büyüklüğü için kurumlardan farklı açıklamalar geldi. Kandilli Rasathanesi 4.5, AFAD 4.4 ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) 4.8 olarak duyurdu.

Öte yandan deprem, AFAD’a göre 37.72, Kandilli Rasathanesi’ne göre 12.9 ve EMSC’ye göre 5 kilometre derinlikte oldu.

Akçakoca ilçesi ve çevre illerden hissedilen deprem için AFAD’dan yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

BAKAN KURUM’DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili açıklamasında “Karadeniz Ereğli’si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun” dedi.

İSTANBUL VALİSİ: OLUMSUZ DURUM YOK

Depremle ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, “Karadeniz Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul’umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.