Öncü TV’de yayın hayatına başlayan ve her Çarşamba izleyicisi ile buluşan “Karşı Gündem” programının ilk konuğu MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel oldu. İlçe başkanı Özensel, Gazeteci-Yazar Özhan Kızıltan’ın hazırlayıp sunduğu programda MHP’nin Akçakoca çalışmaları hakkında bilgiler verdi. MHP’li Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın göreve geldiği günden itibaren vaatlerini teker teker yerine getirdiğini ifade eden Özensel, son olarak Başkan Yanmaz’ın Akçakoca’da turizmi canlandırmak için projeleri olduğunu söyledi.

“Başkanımız vaatlerinin teker teker hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor”

MHP’nin Akçakoca’da neleri değiştirdiği sorusuna Özensel şöyle cevap verdi: 31 Mart seçimlerinde bir belediye değişimi oldu ve Akçakoca’da MHP Belediyesi göreve geldi. Biz göreve geldikten sonra biliyorsunuz bir sel afeti yaşandı bölgemizde. Bu sel Akçakoca bölgesini çok etkiledi. Biz bir hevesle göreve başladıktan kısa bir süre sonra bu sel felaketinin olması bizim çalışmalarımızı etkiledi. Devletimiz bu yaraları sarmaya başladı. Tabii biz bu süre zarfında süre kaybettik ama Belediye Başkanımız çalışmalarına devam etti.  Başkanımızın seçimde vaat ettiği işleri göreve gelir gelmez yapmaya başladı. Örnek olarak Çuhallı Çarşısı’ndaki plaja pis su karışıyordu. Başkan Yanmaz göreve gelir gelmez bu sorunu çözdü. Yılların problemiydi bu sorun. Başkanımız geldi pratik bir şekilde çözdü. Diğer bir seçim vaadi olan ilk ve ortaokul öğrencilere ulaşım ücretsiz oldu. Cenaze hizmetlerini Akçakoca’da herkese hizmet verir hale getirdi. Arada festivaller yaptı. İnşallah ilerleyen yıllarda daha güzel şeyler olacak. Burada belediyenin asli görevleri aksatılmadan devam ediyor. Başkanımız vaatlerinin teker teker hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Son olarak büyük bir gemi aldı. Turistik gezi gemisi bu. Bu bölgede ilk olacak bir şey. Turizme katkısı olacağına inanıyorum bunu. Akçakoca’nın sorunları saymakla bitmez. Ana sorunları var temel sorunları var. Belediye başkanlarının halka hizmet etmesi gerekir ama bu sorunlar sadece belediyeye yıkmamak gerekir. Büyük sorunları devletin kendi ulaştırması gerekiyor. Devletin yapacağı hizmeti kimse yapamaz. Burada bürokrasi ve siyasetin Akçakoca için bir olup bu sorunları dile getirilmelidir.

“Olmayan para ile  hastaneyi yapmaya kalkıştılar”

Akçakoca’ya yapılacak olan yeni hastane ile ilgili konuşan Özensel şunları belirtti: “Biz MHP olarak ilçemize yeni hastane yapılmasını istiyoruz. Fakat en uygun bölgenin mevcut yerinin olduğunu düşünüyoruz. Akçakoca’nın 8 mahallesi var 7 mahalle bu hastaneye yürüyerek gidip gelebiliyor. Biz vatandaşlarımızı hastaneden uzaklaştırmak istemiyoruz. Muncurlu Devlet Hastanesi’nde bunu gördük. Atıl durumda kaldı orası. Bizde aynı duruma düşmemek için milletimizin parasını göz önüne alarak böyle bir karar aldık.  Bu paralar bizim cebimizden halkın cebinden çıkıyor. Akçakoca’da bir oylama yapılsa yüzde 90 hastanenin mevcut yerinde kalmasını ister vatandaşlar. Bu hastane işi belediye işi değil devlet işi. Devletimizin bu konuda hassas olması gerekir.  Biz bu konuları gereken yerlere illettik. Tabii takdir kendilerinin. Biz siyasiler olarak halkın sözcüsüyüz. Bazı şeyler yapıldığında geri döndürmek zordur. Bu hastane uzun süredir gündemde. Olmayan para ile bu hastaneyi yapmaya kalkıştılar.  Ben bu konuda yalnız kaldım. Çok dile getirdiğim zaman insanlar benim bu işten çıkarım var sanıyorlar. Bu insanlara bir şey anlatamayız ama bunlar benim doğru bildiklerim.”

“Başkanlığı hiç düşünmedim”

MHP Akçakoca İlçe Başkanı olma sürecini anlatan Özensel şunları kaydetti: “Ben 2007 yılından beri teşkilat için çalışırım. Başkanlık hiç düşünmedim. Benim ilk başkan olduğum dönem Ümit Yılmaz İl Başkanı, İlhami Caboğlu ise il yönetimindeydi.  O dönem Akçakoca’da bir takım gelişmeler oldu. Şart öyle gelişti. İstifa süreçleri oldu. Partim sahipsiz kalmasın diye gönlüm el vermedi ve başkan oldum. Aynı sorumluluk ile Engin Özensel’i babam olarak değil partime katkısı olacak biri olarak gördüm. Akçakoca’da güzel çalışmaları oldu. İl genel meclisinde biz 8 bin oy aldık. Engin Özensel’in burada katkısı çoktur. Sırf eleştiri olsun diye eleştirenler vardır. Ama ben partim adına kim faydalı olacak ise onunla birlikte çalışırım.”