Akçakoca’yı vuran sel felaketinde, Sarma Deresinin taşması ile Koçarlı Köyü’nde bulunan mesire alanı sular altında kaldı.

“Menfez köprünün bir an önce değiştirilmesini istiyoruz”

Derenin üzerinde bulunan menfez köprünün tıkanması nedeniyle sel sularının mesire alanını yok ettiğini belirten Köy Muhtarı Zeki Sönmez, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Bu her selde başımıza gelen bir şey. Zamanında yapılmış yanlış bir köprü var burada. Menfez köprü yapılmış burada.  Burada bulunan ‘Sarma Deresi’ Akçakoca’nın en büyük derelerinden bir tanesi. Normal bir yağmur yağsa bile bu köprü tıkanıyor. Tıkandığı zaman, biz gerek makinelerle, gerekse traktörler ile her yağmur yağdığında açmaya çalışıyoruz.  Biz bu köprünün sökülüp yeniden yapılmasını istiyoruz.  Bu köprünün doğaya da zararı var. Burada bir mesire alanımız vardı, bu köprü yüzünden mesire alanımızı bile kullanamaz hale geldik. Biz oraya masalar yerleştirdik, güzel bir ortam yaptık, ama bu köprü tıkandığı zaman şişiyor ve orayı su basıyor. Yaptığımız bütün çalışmalar gitti. Biz orayı yeniden yapmıştık, bu selde yeniden gitti.  Bu köprünün bir an önce değişmesi gerekiyor” dedi.

“Biz bu sıkıntıyı her yağmur yağdığında yaşıyoruz”

Koçarlı köyü sakini bir başka vatandaş ise her yağmur yağdığında menfez köprünün tıkanması ile derenin taştığını ifade ederek, “Bu köprünün bulunduğu yer senede 3-4 kez doluyor. Burası dolduğu zaman 100-150 metre yukarıda bulunan top sahasına yani mesire alanına vuruyor. Yılda 3-4 kez bu olay oluyor. Yeşil Köy, Kuru Köy ve Koçar Köyü Muhtarı da zaten bunu biliyor. Bunu aslında herkes biliyor. Biz her sene bu sıkıntıyı çekiyoruz” şeklinde konuştu.  

HABER: Savaş ARI