Akçakoca ilçesi Yalı Mahallesi Çukurtarla bölgesinde bir şahsın köpeği tutarak önce zincirle vurması ardındansa köpeğe tekmeler savurması çevredekiler tarafından kaydedilmiş görüntüler vicdanları sızlatmıştı.

Köpeğe şiddet uygulandığını gören kadının, “Hayvanın dili yok, seni şikâyet edeceğim. İnsan ol, bu kadar insafsızlık olur mu? Bana vur bana” sözleriyle gözü dönmüş şahsa verdiği tepkiyi ise tüm Türkiye ayakta alkışlamıştı.

Türkiye’nin gönlünde taht kuran Akçakocalı Şadiye Duman'ı Düzce Belediyesi unutmadı. Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, Duman’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

"BEN YAPILMASI GEREKENİ YAPTIM"

Sokak hayvanlarına dayanamadığını ifade eden Duman, şahsın köpeği dövmeye başladığı anda bir şey demediğini ancak sopayla vurmaya başladıktan sonra çok üzüldüğünü belirtti. Çevredekilere serzenişte bulunduğunu da dile getiren Şadiye Duman, o anları videoya çektiklerini bilmediğini daha sonra öğrendiğini söyledi.

“HAYVANA ÇOK AĞLADIM…”

“Köpeği kurtardım ya önemli olan o” diyerek olay anlarını anlatan Duman, yaşananları balkondan gördüğünü ve müdahale ettiğini söyleyerek, “Gördüm ve dayanamadım. O akşam köpeğe de çok ağladım. Dili yok ki hayvanın. Ben yapılması gerekeni yaptım” dedi.

"BİRÇOK KİŞİYE ÖRNEK OLACAK"

Başkan Yardımcısı Tuncer ise Duman’ın büyük bir cesaret örneği gösterdiği söyleyerek “Allah senden razı olsun. Yapmış olduğunuz çok güzel bir hareket. Keşke bu hareketi herkes gösterebilse. Senin yaptığın bu hareket birçok kişiye örnek olacak” dedi.