Sık sık yaşanan heyelan ve çökmeler yüzünden Düzce’nin yollardan yana en muzdarip ilçesi olan Akçakoca’da onarılmayı bekleyen güzergahların başında Yenice-Esmahanım bağlantı yolu geliyor.

İki köyü birbirine bağlaması nedeniyle her gün yüzlerce aracın geçtiği yolda meydana gelen derin yarıklar hem ulaşımı olumsuz etkiliyor hem de trafik güvenliğini tehlikeye atıyor.

Köylülerin uzun süredir yaşadığı mağduriyeti gündeme taşımak için soluğu çökmenin yaşandığı yolda alan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Düzce İl Özel İdaresi yetkililerini göreve çağırdı.

Abanoz, açıklamasında “Sevgili özel idare, şuanda Yenice Köyü’ndeyiz. Köydeki bu yolda ciddi bir çökme olduğunu görmekteyiz. Biz isterdik ki burada bir güvenlik önlemi alınsın, burada bir çalışma başlatılsın. Nihayetinde burası Esmahanım ile Yenice köylerini birbirine bağlayan yol. Köylüler tarafından kullanılan bir yol. Uzun zamandır buradan geçiyoruz fakat hiçbir iyileştirme yapılmadığını da görüyoruz. Buradan siz sevgili yetkilileri göreve davet ediyoruz. Köylülerimizin bu mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.