Düzce’de yoğun kar yağışı elektrik alt yapısını yine olumsuz etkiledi. Düzce’de elektrik altyapısının eksikliği bir kez daha gözler önüne serildi.

Özellikle yüksek kesimlerde bulunan köyler başta olmak üzere birçok yerleşim yerine saatlerce elektrik verilemeyince vatandaşlar, çareyi SEDAŞ’ın irtibat hatlarını aramakta buldu.

Bu aramalardan defalarca “Ekiplerimizi yönlendiriyoruz” cevabı alan köylerden biri olan Akçakoca’ya bağlı Davutağa Köyü sakinleri iki gündür elektriksiz bir şekilde yaşamaya çalışıyor. Ocak ayında yaşanan yoğun kar yağışının ardından da üç gün boyunca elektrik verilemeyen ve yaklaşık 60 hanenin bulunduğu köyde bu kar yağışı da eziyete dönüştü.

Öncü Haber Merkezi’ne ulaşan bir köy sakini, “Burada en ufak bir rüzgar estiğinde bile bizim elektriğimiz kesiliyor. Burası Esmahanım bölgesi. 2019’da yaşanan sel felaketinde bu sorular iyice göz önüne çıktı ancak düzeltilmesi için hiçbir adım atılmadı. Geçen kar yağışında da 3 gün elektriksiz kaldık. Pazar günü akşamı giden elektrikler hala gelmedi. SEDAŞ’ı defalarca aramamıza rağmen sadece ‘Ekiplerimizi yönlendiriyoruz’ diyorlar. Artık kalıcı adımlar atılmalı. Alt köylerde de elektrik yok. Her yağışta aynı şeyi yaşıyoruz” diyerek elektrik altyapısının iyileştirilmesi için SEDAŞ’a çağrı yaptı.

Öte yandan SEDAŞ tarafından bugün yapılan bilgilendirmede, 110 kişilik SEDAŞ ekibinin kar nöbetine devam ettiği vurgulanmıştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN