Akçakoca Esmahanım ve Uğurlu Köyleri arasında sel afetinden zarar gören yolun tekrar yapılacağı söylenmesine rağmen çalışmaların durdurulması köy sakinleri tarafından tepki görmüş köy sakinlerinin haber merkezimize ulaşmasıyla bu sorunu dile getirmiştik.


 
Daha sonra Uğurlu Köyü sakinlerinin sesine kulak veren Düzce Valiliği ve İl Özel İdaresi tekrar çalışmalara başlamış olup bakım onarım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.
 


Köy sakinleri, yaya olarak yürümek zorunda kaldıkları 700 metrelik yolu artık araçlarıyla gidebildiklerini belirttikleri açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Selden zarar gören Uğurlu Köyü halkı olarak fındık bahçelerimize giden yolun aşırı yağıştan zarar görmesi nedeni ile yaklaşık bir kilometrelik yolu yayan gitmek zorunda kalıyorduk.
 
Geçen hafta bu şikayetimizi Düzce Valiliği’ne iletmemiz sonucunda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatı ile gelen ekipler ve köy halkı olarak birlikte yaptığımız çalışma sonucunda araçlarımızla tarlalarımıza ulaştık.


 
Sayın Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’ya, İl Özel İdaresi ekibine ve özellikle ekipbaşı İbrahim Bey’e; Odabaş, Tandoğan, Erdoğan ve Aslan Sülaleleri adına teşekkür ederim.”

Haber: H. DURNA