İstanbul-Ankara arasında hem doğa hem de deniz turizmi imkanı ile ziyaretçilerini her yıl katlayan Düzce’nin güzellikleri artık ulusal medyada daha geniş yer almaya başladı.

Son olarak her gün milyonlarca kişinin tıkladığı Hurriyet.com.tr. haber sitesi, “İstanbul’a yakın uzun hafta sonu tatili adresleri” arasına Akçakoca’yı da aldı.

“Bu yaz tatil için pek fazla zamanınız yoksa ve ailecek birkaç gün kafa dinlemek istiyorsanız bu liste tam size göre… İster ailecek deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini sürün ister doğada kuş sesleri eşliğinde huzurun tadını çıkarın. Seçenek çok.” ifadeleri ile cep yakmayan ve İstanbul’a yakın mesafede olan 8 yeri önerisinden biri olarak sunulan Akçakoca, tatil için yer arayışında olanlara şöyle anlatıldı:

KÜÇÜK KARADENİZ: AKÇAKOCA / DÜZCE

İstanbul'dan 3,5-4 saat

Akçakoca; denizi, şelalesi, kanyonu ve kalesiyle dolu dolu zaman geçirebileceğiniz bir adres… Peki nereleri gezmeli? Bölge hakkında bilgi sahibi olan gezgin İpek Evci yedi adımda Akçakoca’da görülecek yerleri sıraladı…

1- Eski yerleşim yerlerini ziyaret edin

Cumhuriyet, Yukarı Mahalle, Hacı Yusuflar ve Orhan Gazi mahalleleri bölgenin en eski yerleşim yerleri. Özellikle farklı mimarisi, rengarenk çiçeklerle süslenmiş halleriyle Akçakoca evlerini görmeden turunuzu tamamlamayın.

2- Yöresel Pazar

Hafta sonları kurulan pazardan tarhana, köy ekmeği, süt, peynir ve tereyağ almadan dönmeyin, tadı damağınızda kalacak. Fındık tarlalarına ev sahipliği yapan Akçakoca’nın şekerli fındıklarından da tatmayı unutmayın.

3- Orhan Gazi Okulu

Pazarın 200 metre yakınında yer alan ve Cumhuriyet döneminin ilk okullarından birisi olan Orhan Gazi okulu, mimari olarak Ankara’daki meclis binasına çok benziyor. Burada harika fotoğraflar yakalamanız mümkün...

4- Hemşin Köyü ve Hemşin Camii

Bölgenin en renkli yerleşim alanlarından birisi Hemşin Köyü ve 150 yıllık bir geçmişe sahip olan Hemşin Cami... Cami iki kattan oluşuyor. İlk katı taştan, ikinci katı ahşaptan olan caminin mihrabı, minberi ve tavan işçiliği oldukça ilgi çekiyor. Cami ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

5- Ceneviz Kalesi

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki 12. yüzyıldan kalma kale, moloz taşlarla inşa edilmiş. Yaklaşık beş yıldır yenileme çalışmalarının yapıldığı kaledeki çalışmalar bu yıl sona erdi. Tarihiyle, manzarasıyla kendisine hayran bırakan kalenin doğusunda ve batısında Mavi Bayraklı iki plaj yer alıyor. Kale ziyareti sonrasında deniz keyfi yapmak isteyenler için oldukça güzel bir nokta.

6- Aktaş Şelalesi

Akçakoca'da kaçırmamanız gereken yerlerden biri de adını bulunduğu köyden alan Aktaş Şelalesi. İlçe merkezine yaklaşık 11 kilometrelik uzaklıkta yer alıyor ve zengin bitki örtüsüyle çevrili olan şelalenin suyu 50 metrelik bir yükseklikten düşüyor.

7- Fakıllı Mağarası

Akçakoca turizminin en gözde noktalarından birisi Fakıllı Mağarası... Toplamda 1012 metre uzunluğunda... Astım hastalığına iyi geldiği söylenen mağaranın sadece 350 metrelik kısmı ziyarete açık. Engebeli yollarında yürümenin zor olduğu mağaranın içerisindeki sarkıt ve dikitler oldukça etkileyici.

Akçakoca’da konaklama: Bölgede üç yıldızlı pek çok otel var. Gecelik konaklama fiyatı ise 400-600 lira arasında değişiyor.