Sosyal medyada yayılan ve Akçakoca Belediyesi’nde müdür olarak görev yaptığı iddia edilen bir belediye çalışanının karıştığı jeneratör dinamosu hırsızlığı paylaşımlarıyla ilgili belediyeden açıklama geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Son günlerde sosyal medya hesaplarında yer alan “belediyede hırsızlık” başlıklı paylaşımlar gerçeğini yansıtmadığı gibi kurumumuzu karalama kampanyasından ibaret olup gerekli incelemeler yapılmıştır.” denildi.

Çalındığı iddia edilen ekipmanla ilgili sürecin detaylı olarak anlatıldığı açıklamada, “Belediyemiz garajında muhafaza altında bulunan jeneratörlerin belediyemiz Abitaş şirketine ait Pusula Katamaran isimli gezi teknesinde kullanılması ihtiyaç duyulmuş olup, uzun süredir kullanılmayan jeneratörün gemiye montajı yapılmak üzere bakım için dinamoları sökülmüştür.1 Mayıs 2021 tarihinde belediyemize ait 81 KG 002 plakalı araç ile 1 adet Şarj, 1Adet Marş, 2 Adet debriyaj balatası, 2 adet fren körüğünün 03 Mayıs 2021 Pazartesi günü bakımları yapılmak üzere Düzce Eski Sanayi’de bulunan Gürbüz Elektrik isimli işyerine teslim edilmiş, bakımları yapılan parçalar tekrar geri getirilerek yerlerine takılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Bakım onarım işleminin bazı çevreler tarafından belediye personelini de isminin zikredilerek ‘hırsızlık’ olarak servis edilmesinin arkasında bazı odakların olduğuna vurgu yapılarak, “Bahsi geçen bakım onarımın, sosyal medya ve yorumlarda ifade edildiği gibi hırsızlık olayı olmadığı belirlenmiş olup, kurumumuz ve belediye personelimizin böyle bir olayda isimlerinin geçmesini tarafımızdan da tasvip  etmediğimizi ve yanlış bulduğumuzu da özellikle belirtmek isteriz. Sevgili Akçakoca Halkı bilmelidir ki, Belediye Yönetimi ve Çalışanlarımız Akçakoca Belediyesi olarak 7/24 Akçakoca ve Akçakoca Halkına hizmet vermekten onur duyuyor. Bu şirin ilçemizi daha güzel yerlere getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.” denildi.

Ayrıca belediye avukatları kurumu yıpratma amacı taşıdığı savunulan sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.