Son günlerde belediye çalışanlarına 3 aydır ödenmeyen maaşlar nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan Akçakoca Belediye Başkan Okan Yanmaz’ın talimatlarıyla ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen heykellere geçtiğimiz haftalarda bir yenisi daha eklenmişti.

Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alp Arslan’ın heykelinin Çuhallı Çarşısı’nın girişine konuşlandırılmasının ardından heykelin maliyetine yönelik ortaya atılan rakamlar dudak uçuklattı. Bunun üzerine sosyal medya hesabı üzerinde bir açıklama yapan Akçakoca Belediyesi, heykele ödenen meblağı da paylaşmayı ihmal etmedi.

Sultan Alparslan Heykeli hakkında yapılan olumsuz haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı savunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bazı basın-yayın organlarında Osmaniye Mahallesi Çuhalı Çarşısı Atatürk Caddesi üzerine kurulan ‘’Alparslan heykeli 300 bin liraya kuruldu" şeklinde yer alan haberlere ilişkin açıklama yapılması gereği görülmüştür. Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Akçakoca belediyemiz Osmaniye Mahallesi Atatürk Caddesi üzerine kurulan Alparslan heykelini 300.000 bin TL’ye değil ekte de görüldüğü üzere 37 bin 760 TL’ye kurmuştur. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.

Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”