İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, kanser tedavisi gören 10 yaşındaki B.S. için hayırsever vatandaşlara destek çağrısı yaptı.

4. sınıf öğrencisi olan ve omurilik tümörü nedeniyle durumu ağırlaşan 10 yaşındaki B.S., 3,5 ay boyunca Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde kemoterapi gördü. Bu süre zarfında çocuğunun sağlık sorunları nedeniyle baba işe gidemezken, kredi kartlarından ve eşten dosttan alınan borç paralarla tedavi sürecinin giderleri karşılanmaya çalışıldı.

Babanın çalışamaması nedeniyle kira borçları da biriken aile, MR çektirmek için gitmesi gereken Ankara’ya parasızlık nedeniyle gidemez duruma geldi. İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum’un araya girmesi ve masrafların giderilmesi ile hasta çocuğun yarım kalan tedavisi Ankara’da tekrar başladı.

Aileye daha fazla maddi destek gerektiği için sosyal medya hesabından bir yardım kampanyası başlatan İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bundan sonraki süreçte konaklama olanağı sunması karşısında kendisine teşekkür etti. Lokum, hasta çocuk ve ailesinin Ankara’daki tedavi sürecinde belediyenin sosyal tesislerinden ücretsiz olarak yararlanacaklarını söyledi.

Aileye ve hasta çocuğa ihtiyaçları olan parasal desteğin sağlanmasının bir insanlık görevi ve hemşehrilik bilincinin gereği olduğunu vurgulayan İlçe Başkanı Lokum, yardım etmek isteyen Akçakocalılar’ın kendisine ulaşmasını rica etti.

Başkan Lokum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

“Ailemiz mr çektirmek için Ankara’ya sevk edilmiştir. Ankara’da yerleşmeleri için yeri ayarladım. Yardımları için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a teşekkür ederim. Yol masrafları ve orda kaldıkları sürece yetecek kadar kendilerine maddi destek sağlandı. Ancak daha çok maddi desteğe ihtiyacımız var. Banka ve kira borçları ödenecek. Kumanya, kıyafet ve her türlü yardıma ihtiyacımız var. Yardımsever Akçakoca halkını desteğe bekliyorum.”