Akçakoca Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Sinan Akın, maaşlı olarak hizmet verdiği belediye iştirak şirketi olan Abitaş’taki koordinatörlük görevinden istifa etti. Akın’ın bu kararı ekonomik kjrizle boğuşan belediyenin maaş yükünü hafifletmek amacıyla aldığı öğrenildi. Bir süre önce de Umut Işığı biriminde görevli meclis üyesi Hanife Pazvant Tetik maaş aldığı işinden istifa etmişti.

Akçakoca Belediyesi Başkanı Okan Yanmaz ve yönetimi, 2019 Mart’ında göreve gelmelerinin ardından Akçakoca’yı vuran sel felaketi ve koronavirüs pandemisiyle geçen yaklaşık iki senede bir türlü işlerini istedikleri şekliyle yürütememişlerdi.

Çok sayıda ihtiyaç fazlası personelin de belediyede işe alınması da belediyenin sırtındaki ekonomi yükünü katbekat arttırdı. Ekonomik darboğazdan çıkış için belediyeye ait birçok mülkü de ihale usulüyle satan yeni yönetim, pandemi şartlarında vatandaştan alacakları olan 20 milyon liraya yakın alacağını da tahsil edemeyince, ekonomik sorunlarla boğuşan görüntüsüyle 2021’e merhaba dedi.

Öte yandan kötü durumdan çıkmak için Ankara’da sık sık temaslarda bulunan Okan Yanmaz, belediyeye yeni kaynaklar arayışında. Hal böyleyken MHP’li iki belediye meclis üyesinin ekonomik rahatlama sağlanması adına belediyedeki maaşlı görevlerinden istifa etmesiyle benzer şekilde istifa etmeye hazırlanan bazı meclis üyelerinin olduğu konuşulmaya başlandı.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ