İl trafik komisyonu tarafından 2019 yılında alınan ve kısa süre önce uygulamaya koyulan kararla Düzce Merkez ile Akçakoca arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin güzergâhı değiştirildi. Daha önce Çoban Kavşağı’ndan Öztürkler Kavşağı’na devam ederek şehir merkezine giren ve son durağı terminal olan otobüsler Kervan Kavşağı yönünde devam ederek terminale ulaşmaya başladı.

Kararın uygulamaya koyulmasının ardından şehir merkezinde işi olan vatandaşlar Çoban’da inerek yürümek ya da ikinci kez otobüse binmek zorunda kaldı. Vatandaşlar kendilerini sokan karardan geri adım atılmasını istedi. Konuyla ilgili CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’dan da bir açıklama geldi.

‘Vatandaşlarımızın çile çekeceği aşikârdır’

Abanoz vatandaşın çile çektiğini ve çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, “İl trafik komisyonu tarafından 2019 yılında alınan, ama uygulaması 2021 yılında başlayan kararla Akçakoca-Düzce arası sefer yapan özel halk otobüslerinin güzergâhı değiştirildi. Otobüslerle Düzce'ye giden Vatandaşlarımız Çoban Kavşağı’nda bırakılmaya başlandı. Çoban Kavşağı’ndan, hastane ve merkez arasındaki mesafe düşünülünce vatandaşlarımızın çile çekeceği aşikârdır. Konu yetkili mercilerce Düzce Valisi ile paylaşılmış, İl Trafik Müdürlüğü ile irtibata geçilerek çözülmesi istenmiştir. Ancak buna rağmen İl Trafik Komisyonunca gündeme bile alınmamış sorun çözülmemiştir.” ifadelerini kullandı.

‘Yanlış kararı gözden geçirilsin’

Akçakocalı siyasilere çağrı yapan Abanoz, “Akçakocalı vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek Akçakoca siyasetinin en öncelikli vazifesi olmalıdır. Akçakoca'nın her türlü sorununun sümen altı edilip gündeme bile gelmemesi bizleri düşündürmekte ve üzmektedir. Bu bağlamda İl Trafik Komisyonun aldığı yanlış kararı tekrar gözden geçirmesini ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesini bekliyoruz.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN