oncurtv.com Yazarı Gazeteci Özhan Kızıltan, kaleme aldığı son yazısında Akçakoca’daki son gelişmeleri değerlendirdi. Fakire ayrı, zengine ayrı imar uygulamaları iddialarının hedefinde olan bir yandan da aylardır ödenemeyen personel maaşlarıyla tepki çeken Okan Yanmaz’ın artık ne AK Parti ne de kendi partisi MHP’de kabul edilemeyen bir hale geldiğini belirtti.

Nazmi Çiloğlu döneminde ne yapıldıysa bugün tersinin yapıldığını belirten Kızıltan, “ondan sonra gelen üç belediye başkanı da Akçakoca’daki o küçük azınlığın değirmenine su taşıdı” yorumu yaptı.

Akçakoca’da kimsenin kabul edemeyeceği bir yönetim tarzının egemen olduğunu savunan Kızıltan, “Durum öyle bir hal aldı ki; Cumhur İttifakı’nın partileri olan MHP ve Ak Parti’nin ilçe başkanları dahi isyan etmek üzereler” cümlelerini kullandı. Akçakoca’nın bir muz cumhuriyetine dönüştüğünü belirten Kızıltan, “Bu haliyle güzelim ilçemiz bitme noktasına gelmiştir” ifadelerini kullandı.

ÖZHAN KIZILTAN’IN ‘AKÇAKOCA MUZ CUMHURİYETİ OLMUŞTUR’ BAŞLIKLI YAZISI

“Fındık işinin modası geçti, artık muz ekmek lazım. Akçakoca bir Muz Cumhuriyeti olmuştur. Bir grup azınlık için yasaların ayaklar altına alınarak fırsat vurgunculuğu yapılan ilçemizde artık emekle değil canbazlıkla para kazanılıyor. Bitcoin’de bile böyle bir kazanç yok. Önce adamın arsasını yeşil alan yapıp satmak zorunda bırakıyorsunuz, o mutlu azınlıktan biri gelip mülkünüzü yok pahasına satın alıyor, sonra imar kanunu görmezden gelinerek yeşil alana devasa bir bina dikiliyor. Hem de herkesin gözü önünde…

Akçakoca artık Muz Cumhuriyeti olmuştur, eğer işinizi kitabına uydurup haksız kazanç elde etmezseniz, ne iş yaparsanız yapın belli bir çizginin altında kalırsınız. Memleketimizin geldiği son nokta bundan önceki başkanların tamamını aratır durumda.

Dürüstüm diyen hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir yönetim tarzı Akçakoca’da egemen oldu. Durum öyle bir hal aldı ki; Cumhur İttifakı’nın partileri olan MHP ve Ak Parti’nin ilçe başkanları dahi isyan etmek üzereler. Genel merkezlerine rapor üzerine rapor veriyorlar fakat Düzce siyasetini aşamadıkları için yaptırım güçleri ortadan kalkmış durumda. Akçakoca Belediye Başkanı’nın bu gücünün siyasetten mi yoksa ticaretten mi geldiğini hep birlikte göreceğiz.

Akçakoca Belediye Meclisinin Salı günü yapılan toplantısını Ak Parti grubu terk etti. Böyle şeylere CHP’li belediyelerden alışkınız ama bu sefer MHP’li belediye başkanının toplantısında iktidar ortağı bayrak açtı. Meclis maddeleri oylanırken, işçi maaşlarını ödemek üzere çekilecek olan 6 Milyonluk krediye evet oyu veren Ak Partililer, bu paranın da diğer krediler gibi çarçur olacağını düşünerek bir şerh düşmek isteyince ortalık karıştı. Öte yandan belediyenin gayrimenkullerini maaş dağıtmak için satışa çıkaran belediye yönetimi kredi alma kararı onaylandıktan sonra da satış kararını geri çekmedi. Belediye arsalarının şimdiden birilerine söz verildiği dedikoduları şehrin arka sokaklarına yayıldı bile. Akçakoca Belediyesi bir taraftan saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde yönetilirken, diğer taraftan para eden ne varsa onun üzerinde titizlikle mesai harcanıyor.

Nazmi Çiloğlu döneminde ne yapıldıysa şu an tam tersi yapılıyor. Kendisinin ahı fena tutmuş olmalı ki; ondan sonra gelen üç belediye başkanı da Akçakoca’daki o küçük azınlığın değirmenine su taşıdı. Şehir adeta şirazesinden çıktı. Çiloğlu’ndan sonra CHP, Ak Parti ve MHP‘li başkanlar sırasıyla yönetime geldi ama hepsinin de ortak noktası sayısı yüz kişiyi geçmeyen menfaat grubuna taviz vermeleriydi. Bu tavizlerin ne pahasına verildiği, kimlerin imar simsarlıklarından ne kadar kazandığını bizler bilemeyiz. Hatta Akçakoca’ya yazık olduğunu düşünmekten öteye de pek bir şey bildiğimiz söylenemez.

Daha dün Esentepe’nin manzarası kapanmasın diye inşaat ruhsatı iptal edilip karşılığında sahiplerine belediyenin gayrimenkulleri cömertçe sunulurken, şimdi Akçakoca’nın en seyirli yeri olan Kayabaşı mevkiinde denize sıfır PARK VE REKREASYON alanına bina yapılmasına izin veriliyor. Bir zamanlar halka danışacağım kandırmacasıyla referandum sandıkları yaptıran Okan Yanmaz şimdi o sandıkların içine ne koyuyor acaba?

Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu belediyenin eski bir imar çalışanı olması nedeniyle yaptığı haklı eleştirilerden sonra Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin tarafından susturuldu. En son yaptığı sosyal medya paylaşımında “benim gücüm yetmiyor, bana gelmeyin” anlamına gelen mesajlar verdi. MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel siyasetten de iktidara taşıdığı Okan Yanmaz’dan da  iyice soğumuş durumda. Sorduğumuzda, “ben görevimi fazlasıyla yaptım kimseye söz geçiremiyorum, ne halleri varsa görsünler” mealinden cevaplar veriyor.

Son tahlilde Ak Parti ve MHP İlçe Teşkilatları Akçakoca’nın MHP’li belediye kadrosunun karşısına geçti. Kendi tabanlarının oylarıyla seçtikleri belediye başkanına haklı olarak muhalefet ediyorlar ama kimseye sözlerini geçiremiyorlar. Hatta gösterdikleri bu siyasi tavırlar kendilerini neredeyse koltuklarından etme noktasına geldi.

Akçakoca Muz Cumhuriyeti oldu tespiti yaparken, MHP’li belediye yönetimi hakkında Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve MHP İlçe başkanlarının görüşlerinden yola çıkıyorum. CHP’lilerin, İP’lilerin ve diğer partilerin düşüncelerini dahi paylaşamadan yazıyı bitirdik. Gücünün yettiğinin önüne mevzuat duvarları örenler, küçük bir azınlığın isteklerine formül bulma konusunda ellerin geleni ardına koymamaktadır. Bu haliyle güzelim ilçemiz bitme noktasına gelmiştir.”